Header Ads

Header ADS

¨ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ¨



Το 1958, η ταινία με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν, τον Βασίλη Αυλωνίτη, το Χρήστο Τσαγανέα και την Υβόν Σανσόν «Μια ζωή την έχουμε», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβέλλα, κάνει την παρθενική της εμφάνιση στους κινηματογράφους της Αθήνας και κόβει σχεδόν 100.000 εισιτήρια, ενώ θεωρείται μια από τις ακριβότερες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου. Η ταινία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και «Το Ταξίδι στα Κύθηρα», αφού η πλοκή της σχετίζεται με τον γνωστό πίνακα του Watteau και το κυνήγι του άγνωστου, του ονειρικού, του ανεκπλήρωτου, του ιδεατού. Πραγματεύεται με μοναδικό τρόπο την φυγή από τα τετριμμένα και δεδομένα.

Το νέο τουριστικό υλικό του Δήμου αυτόν ακριβώς τον στόχο έχει: να αλλάξει την επί δεκαετίες λογική που κυριαρχούσε στα τουριστικά μας έντυπα, δηλαδή την μονοδιάστατη άποψη του συνδυασμού εικόνας/κειμένου.
Η νέα αυτή οπτική του υλικού μας, μπορεί αρχικά να φαίνεται περίεργη, όπως άλλωστε φαίνονται περίεργα όλα όσα δεν ταυτίζονται με τα γνωστά πρότυπα που έχουμε συνηθίσει, όμως τα Κύθηρα είναι ένα νησί που ξεφεύγει από τα στερεότυπα και βέβαια είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια φωτογραφία ή από μία μόνο λέξη. Είναι ένα νησί που δεν χαρακτηρίζεται εύκολα και σίγουρα δεν ταυτίζεται μόνο με μια θεότητα, ένα τοπίο, ένα πολιτισμό ή μία κουλτούρα. Είναι ένας συνδυασμός ιδεών, αξιών, ιστορίας, μύθου, πραγματικότητας, τέχνης, φύσης και πολιτισμού.
Τα Κύθηρα είναι όλα αυτά που επιχειρεί να δημιουργήσει ως συνειρμούς στον επισκέπτη το νέο μας υλικό, ώστε να τον κάνει να πραγματοποιήσει το «Ταξίδι στα Κύθηρα», γιατί εξάλλου…. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ!
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, θετική διάθεση και όρεξη για δημιουργία.
Δείτε εδώ το "Ταξίδι στα Κύθηρα" στην ταινία της Finos Film "Μια ζωή την έχουμε"

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε! Για όσους δεν καταλαβαίνουν την αγάπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το πραγματικό ταξίδι στα Κύθηρα
    Το 1984 ολοκληρώνονται τα γυρίσματα της αριστουργηματικής ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του μεγάλου μας σκηνοθέτη που σημάδεψε με το έργο του τον παγκόσμιο κινηματογράφο.
    Ένας πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει στην πατρίδα, έπειτα από πολλά χρόνια πολιτικής εξορίας. Η επιστροφή τον φέρνει αντιμέτωπο με την τραγικότητα της μετεμφυλιακής εποχής. Η Ελλάδα που τόσο νοσταλγούσε ακόμα αιμορραγε
    Ο ρόλος ενός σύγχρονου και εξόριστου Οδυσσέα που δεν μπορεί να φτάσει στην Ιθάκη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.