Header Ads

Header ADS

ΚΑΨΑΛΙ:ΤΟ Δ/Τ ΤΟΥ Λ/Σ ΓΙΑ ΤΟ Ι/Φ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, από το ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ύπαρξης του Ι/Φ σκάφους "SEA WITCH" σημαίας Γερμανίας, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καψαλίου ν. Κυθήρων. Το εν λόγω σκάφος προσέκρουσε στη βραχονησίδα "ΑΥΓΟ" και παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καψαλίου Κυθήρων με ίδια μέσα, ενώ στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυθήρων το οποίο πραγματοποίησε απάντληση μικρής ποσότητας υδάτων από το πρωραίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τέσσερις (04) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν ιατρική περίθαλψη. Από το Β΄ Λ/Τ Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SEA WITCH" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.