Header Ads

Header ADS

Στο Κουσάντασι οι «άφαντοι» της Φολεγάνδρου;

Ολα δείχνουν ότι ολοκληρώθηκε «σιωπηλά» άλλη μια παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων από το Λιμενικό

Νέες πληροφορίες επιμένουν ότι οι 85 πρόσφυγες που έφτασαν στη Φολέγανδρο μεταφέρθηκαν κοντά στη Σάμο και φορτώθηκαν μέσα σε φουσκωτές σχεδίες, άγνωστο με ποιον τρόπο και «άγνωστο» το τι ακολούθησε. Το ιστιοφόρο που αρχικά τους μετέφερε φέρεται να «βυθίστηκε» κάπου στη Φολέγανδρο, ενώ μέχρι και σήμερα κανένας ανακριτής και κανένας εισαγγελέας δεν έχει παραλάβει οποιαδήποτε δικογραφία για συλληφθέντες Ουκρανούς διακινητές. Τα ερωτήματα όλα παραμένουν αναπάντητα από τα υπουργεία και το Αρχηγείο που δηλώνουν άγνοια.

Ολα, λοιπόν, δείχνουν ότι οι πρόσφυγες που έφτασαν στις 5/9 στη Φολέγανδρο ήταν εκείνοι που βρέθηκαν σε σωσίβιες σχεδίες την επομένη το βράδυ ανοιχτά του Κουσάντασι και διασώθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό. («Οι “άφαντοι” της Φολεγάνδρου», «Εφ.Συν.» 9.9.2021). Οσο δύσκολο κι αν είναι να πιστέψουμε ότι το ελληνικό Λιμενικό, με εντολές άνωθεν, αντί να διασώσει, επαναπροώθησε και παράτησε μεσοπέλαγα μέσα στη νύχτα 85 ανθρώπους, όλα κατατείνουν στο ότι άλλη μια απολύτως παράνομη πράξη συντελέστηκε σε βάρος ανθρώπων που χρήζουν προστασίας.

Τα αδιάψευστα δεδομένα: 85 πρόσφυγες έφτασαν στις 5/9 στην Αγκάλη (Φολεγάνδρου) μέσα σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο, που έφερε γερμανική σημαία. Ολοι όσοι ήταν εκεί, το είδαν, όπως είδαν τους λιμενικούς και το λιμενικό σκάφος που ρυμούλκησε το ιστιοφόρο μακριά από τα ενοχλητικά βλέμματα. Οι λιμενικοί είπαν ότι είχαν εντολές να μη δώσουν καμία πληροφορία. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε μεγάλο πλοίο του Λιμενικού που έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την επομένη το βράδυ (6/9), οι τουρκικές Αρχές ανακοινώνουν τη διάσωση, από σχεδίες, 84 ανθρώπων στα ανοιχτά του Κουσάντασι, ενώ το Aegean Boat Report δημοσιεύει και φωτογραφίες.

Αρχικά, οι «ανεπίσημες» διαρροές βεβαίωναν ότι έγινε πράγματι η επιβίβαση στο ΠΑΘ 90 και ότι συνελήφθησαν οι δύο Ουκρανοί διακινητές. Ακολούθησε και ακολουθεί μέχρι σήμερα άκρα του τάφου σιωπή από το σύνολο των αρμοδίων Αρχών και υπουργείων στην Ελλάδα και, φυσικά, από τα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, μετά και το νέο ανατριχιαστικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό -με σειρά ντοκουμέντων και με ταυτίσεις προσώπων- ρεπορτάζ του Aegean Boat Report για την επαναπροώθηση που έγινε στις 31 Αύγουστου, επιβεβαιώνεται ότι μιλάμε για έγκλημα διαρκείας σε βάρος προσφύγων μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα όλης της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας. Απλό «τρικάκι» η Σύμβαση της Γενεύης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.