Header Ads

Header ADS

Φαίνεται πως το Γύθειο γλύτωσε τα χειρότερα - Δύσκολη και η σημερινή ημέρα

Ολονύχτια μάχη στις εισόδους του Γυθείου έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι του Γυθείου ώστε η φωτιά να μην μπεί μέσα στον κυρίως αστικό ιστό, κάτι που μέχρι ώρας φαίνεται να έχει επιτευχθεί. 

Η σημερινή μέρα παραμένει εξίσου δύσκολη.

Μεγάλο πρόβλημα είχε χθές το βράδυ το Βαθύ με την πύρινη λαίλαπα να φθάνει ως τη θάλασσα. Δύσκολες στιγμές πέρασαν και οι κάτοικοι των χωριών Καρέας, Κάτω Καρέας και Κρυονερίου, ενώ δίνεται μάχη για να μην φθάσει η φωτιά σε Οίτυλο και Κελεφά. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου. 

Ας ελπίσουμε σήμερα πως θα επιχειρήσουν όλη την ημέρα εναέρια μέσα και να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του Γυθείου επέστρεψαν στα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία χθές βράδυ, πολλοί όμως παρέμειναν και φιλοξενήθηκαν σε Σκάλα, Σπάρτη και Τρίπολη. Χθές σε όλο το Δήμο εκκενώθηκαν περίπου 15 Τοπικές Κοινότητες και ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε περιοχή επιστρέφουν ή όχι στα σπίτια τους.

Ενημέρωση της πυροσβεστικής για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Μάνη:

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ:click.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.