Header Ads

Header ADS

ΛΑΚΩΝΙΑ:«ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ»... ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΚΑ

 


«ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ»... ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΚΑ

Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Ελίκα, αφού οι γεωτρήσεις στέρεψαν όπως ήταν αναμενόμενο για πολλούς και το χωριό μέσα στο καλοκαίρι στηρίζεται στη φιλότιμη προσφορά, γνωστού και από άλλες περιπτώσεις προσώπου, που δίνει νερό από δική του γεώτρηση.
Ήταν όμως τόσο απρόβλεπτη αυτή η εξέλιξη, για να φτάσουμε στο σημείο ένα μεγάλο χωριό του Δήμου μας και μάλιστα στη θερινή περίοδο, να μείνει από νερό;

Όχι βέβαια, αφού πριν δύο χρόνια και μάλιστα με τον προσφιλή της τρόπο της απευθείας ανάθεσης, η δημοτική αρχή έφερε θέμα για τη διάνοιξη γεώτρησης στην Ελίκα, ζητώντας να μη φέρουμε κανένα εμπόδιο λόγω του κατεπείγοντος.
Εμείς καλόπιστα πειστήκαμε, νομίζοντας ότι θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης του χωριού, όπως μας διαβεβαίωσαν.

Που να ξέραμε όμως ότι η αδράνεια και ο εφησυχασμός της δημοτικής αρχής θα οδηγήσει έτσι τα πράγματα, ώστε δύο χρόνια μετά, να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και το χωριό να φτάσει σε αυτό το σημείο.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, Παναγιώτης Νικολινάκος, με κλιμάκιο συμβούλων της παράταξης, επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο για το θέμα και σύντομα, αρμοδίως, θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα ζητήσει εξηγήσεις.

Θα υπάρξει βέβαια και νεότερη ενημέρωση, ωστόσο θα θέλαμε να κλείσουμε με ένα κείμενο που γράφτηκε ως σχόλιο σε μια δημοσίευσή μας σχετικά με το πρόβλημα της λειψυδρίας, στη σελίδα μας «Οι Δημότες Μπροστά» πριν από ένα χρόνο, στις 2 Ιουλίου 2020.
Διαβάζοντας με προσοχή θα διαπιστώσετε πόσο προφητικός ήταν ο συμπατριώτης μας κύριος Γιώργος Μεϊμέτης σε αυτά που έλεγε τότε και πόσο αδράνησε η δημοτική αρχή:
Georgios Meimetis 2-7-2020
«Όντως το νερό στο άμεσο μέλλον θα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας και όχι μόνο, κάτι που το έχει παραδεχτεί ο δήμαρχος στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση επί δήμου Μονεμβασίας, αλλά μέχρι εκεί.
Πέραν των γεωτρήσεων καμιά μέριμνα για τα επιφανειακά νερά.
Οι γεωτρήσεις καλές είναι αλλά αποτελούν προσωρινή λύση άλλωστε πόσο πιο κάτω θα πάμε 400-500-600 μέτρα και μετά???

Είναι γεγονός ότι χάνονται νερά τα οποία εάν είχαν γίνει κάποια έργα όχι μόνο επί της παρούσης δημοτικής αρχής αλλά και τους πριν από αυτούς, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για τις καλλιέργειες κάτι που θα βοηθούσε και τα νερά των γεωτρήσεων.

Ήδη έχει κατατεθεί μια προμελέτη στον δήμο για την συγκέντρωση/διάθεση των επιφανειακών υδάτων από τον προηγούμενο μήνα και αναμένουμε τι μέλει γενέσθαι-- ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.