Header Ads

Header ADS

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ : Ιεράρχες συνέλθετε και ανανήψατε από τον κατήφορο που έχετε πάρει και μετανοήστε.


Χριστός Ανέστη, ο Ορθόδοξος Σύλλογος Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής Βόλου σας απευθύνει αυτή την επιστολή με πόνο ψυχής και άμετρο προβληματισμό για την απομόνωση και την υποβολή εισήγησης εκ μέρους σας και τον σχηματισμό φακέλων σχετικά με τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιότατων μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν ( απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού ) προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών ακολουθιών εξ αιτίας των υγειονομικών περιορισμών. Εμείς από την μεριά μας ως Σύλλογος διαφωνούμε σε όλα αυτά και ερωτούμε η αλλαγή της ώρας της Ανάστασης που δεχτήκατε από 12μμ σε 9μμ αντιβαίνει τους υγειονομικούς κανόνας ως προς την διάδοση του Κορωναιού ή μήπως ο ιός θα μεταδοθεί στους πιστούς στις 12μμ περισσότερο και λιγότερο στης 9μμ μέσα στην διαφορά των 3 ωρών; Γιατί στη Κύπρο που τα μέτρα ήταν πιο αυστηρά η Ανάσταση έγινε κανονικά στις 12μμ; Μήπως δεν ισχύει το γνωμικό δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ενεργείται αντικανονικά και αυθαίρετα πάνω στις συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας μας, μήπως από μόνοι σας γίνατε βασιλικότεροι του βασιλέως και αποφασίσατε σαν πάπες της ανατολής χωρίς να υπολογίζεται καθόλου τους κανόνες και τα δόγματα της πίστης μας. Τελικά μήπως είστε μια κλίκα ποιμένων που καταδυναστεύουν το ποίμνιο τους; Δεν γνωρίζετε Ιεράρχες ότι πάντα η Ανάσταση του Κυρίου μας γινότανε κανονικά στις 12μμ που είναι η Κυριακή η μέρα της Αναστάσεως του Κυρίου, εξ’ ου και το σύμβολο της πίστεως μας που λέει ότι Αναστήθηκε την 3η ημέρα κατά τας Γραφάς και όχι το Σάββατο την ημέρα των κεκοιμημένων. ( Άρα Ιεράρχες γινόσαστε με τον τρόπο σας αρνητές του συμβόλου της πίστης μας ) Μήπως η αλλαγή της ημέρας καταργεί με αυτόν τον τρόπο την Αναστάσιμη ημέρα του Κυρίου την αργία της Κυριακής και θεσμοθετεί δολίως την ημέρα του Σαββάτου που είναι ημέρα της αργίας των Εβραίων και αυτό φάνηκε με το να εορτάσουμε για πρώτη φορά μαζί το Πάσχα με το νομικό φάσκα των Εβραίων που αυτό απαγορεύεται από των κανόνα Ζ’ Αγίων Αποστόλων και κανόνα Α’ της εν Αντιοχεία συνόδου. Με αυτό τον τρόπο προωθείται εντέχνως και ύπουλα την ένωση των Εκκλησιών που αποσκοπεί στην Πανθρησκεία του Αντίχριστου και στην παναίρεση του Οικουμενισμού που αποδεχτήκατε στην ψευδοσύνοδο που έγινε στο Κολυμπάρι της Κρήτης το 2016.

Επίσης δεν ξέρεται σαν Ιεράρχες ότι δύο Θείες λειτουργίες δεν επιτρέπεται να τελούνται την ίδια ημέρα βάση των κανόνων της Εκκλησίας μας. Ακόμη μετά της 9μμ καταλύεται και η θεσπισμένη νηστεία του Σάββατου με την κρεοφαγία. ( Άγιος Ιγνάτιος Θεοφόρος κανόνας ΛΘ’ της 6ης οικουμενικής συνόδου και Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Ιερόν Πηδάλιον ερμηνεία ΞΗ’ κανόνος Αγίων Αποστόλων ).

Ιεράρχες συνέλθετε και ανανήψατε από τον κατήφορο που έχετε πάρει και μετανοήστε. Δυστυχώς με τον τρόπο σας καταφέρατε να διχάσετε τους πιστούς σε δύο στρατόπεδα ( εμβολιασμένους, μασκοφόρους και μη) που δεν είναι αυτός ο ρόλος σας. Υπακούσατε στα κελεύσματα και τις υποδείξεις των κάθε ‘ειδικών’ (Αδίκων) λοιμοξιολόγων που βάζουνε την λογική πάνω από την πίστη, ( πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις; ) μήπως και εσάς σας κόλλησε ο επισκοπικός κορωναιός και δεν ξέρετε τι κάνετε; Το καλύτερο που επείγει να κάνετε είναι το εμβόλιο της Μετανοίας και όχι το εμβόλιο του Κορωναιού (Διάβολο ιού) που σας επιβάλουν να κάνετε και να παρασύρετε και τους πιστούς σε αυτό.

Τελικά ο Άγιος Τριαδικός Θεός επέτρεψε ένα ιό για να ταπείνωση την έπαρση και τον εγωισμό των ανθρώπων και να πέσουν οι μάσκες για να φανεί το πραγματικό τους πρόσωπο μπροστά στην πόρτα του θανάτου. Να μην ξεχνάτε πως ο διάβολος φθονεί το πρόσωπο και την εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος και το καλύπτει με την μάσκα (φίμωτρο.) Επίσης πήρατε ως ΔΙΣ το μέτρο της χρήσης της διπλής μάσκας αντί της μονης και απόστασης των δέκα μέτρων μεταξύ των πιστών αντί των δυο που προβλέπει γενικά ο ΠΟΥ. Δυστυχώς η αποδοχή του μέτρου αυτού κλονίζει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών μια και περνά υποσυνείδητα το μήνυμα πως οι Ιεροί Ναοί είναι χώροι εντός των οποίων ο κορωναιος μεταδίδεται ευκολότερα από ότι στους άλλους εσωτερικούς χώρους συνάθροισης ειδικά τη μεγάλη εβδομάδα. Ακόμη

κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο θέμα της θειας κοινωνίας να λαμβάνεται με κουταλάκι μιας χρήσεως μη τυχόν και κολλήσουνε οι πιστοί. Άπαγε της βλασφημίας μη γένοιτο. Φυσικά όλα αυτά τα καλύπτετε με το πρόσχημα ότι είναι πράξεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Ω! της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Μέσα σε όλα αυτά που έχουν συμβεί σπέρνετε στους ανθρώπους την σύγχυση τον πανικό και τον φόβο και όχι το μήνυμα της Ανάστασης, και ο φορέας του φόβου δεν είναι άλλος από τον ανθρωποκτόνο διάβολο που εσείς εξυπηρετείται τα σχέδια του με τις αποφάσεις και ενέργειες που κάνετε.

Μη ξεχνάτε ότι η αγάπη στον Θεό έξω βάλει το φόβο ( εκτός εάν δεν αγαπάτε τον Θεό ) που αυτό αποδεικνύεται με τα έργα που πράττεται. Λυπούμαστε με όλα αυτά που κάνετε γιατί ο άγγελος που φυλάει τους ναούς, σας έχει εγκαταλείψει με αποτέλεσμα να έρθουν όλα αυτά τα δεινά που βιώνουμε στον τόπο μας και αν δεν μετανοήσετε θα έρθουν πολλά χειρότερα από ότι είναι τώρα. ( Προφητείες Αγίων ).

Εμείς ως Σύλλογος δεν κάνουμε κάτι παραπάνω από το να μεταδίνουμε την αγωνία και τον προβληματισμό των πιστών σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και αποφάσεις που έχετε πάρει έως τώρα με πρόσχημα την ψευδοπανδημια. Για αυτό λοιπόν σας προειδοποιούμε κάτω τα χέρια από τους Αρχιερείς και τους Ιερείς που λειτούργησαν κανονικά την Ανάσταση του Κυρίου μας. Εμείς ως Σύλλογος σας απευθύνουμε αυτά τα λόγια με πόνο ψυχής και αγάπη προς το πρόσωπο σας γιατί θέλουμε να μετανοήσετε και να αλλάξετε στάση απέναντι στους θεσμοθετημένους κανόνες της Εκκλησίας μας που κεφαλή της είναι ο Χριστός. Εάν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά είστε ανάξιοι να είστε αρχιερείς και παρατηθείτε αφήνοντας τους θρόνους σας για κάποιους άλλους που αξίζουν να τους κατέχουν. Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

ΠΗΓΗ triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.