Header Ads

Header ADS

Σπυριδάκου Θεοδούλη:Δυνατότητα Χρήσης από όλους του Κατοίκους και Επισκέπτες της Αθλητικής Εγκατάστασης «Ανοικτό Γήπεδο Μπάσκετ-Βόλεϋ» Εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νεάπολης, Κοινότητας Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.

16 Μαΐου 2021 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Επιστολή/Αίτηση που έχω αποστείλει προς τη Δημοτική Αρχή με Θέμα:
Δυνατότητα Χρήσης από όλους του Κατοίκους και Επισκέπτες της Αθλητικής Εγκατάστασης «Ανοικτό Γήπεδο Μπάσκετ-Βόλεϋ» Εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νεάπολης, Κοινότητας Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.
----------------------------------------------------------------
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, κατόπιν των γνωστών γεγονότων στην Νεάπολη, αναγκαστήκατε, με καθυστέρηση τριών (3) ετών, να προχωρήσετε ως Δημοτική Αρχή, σε Εισήγηση Απόφασης χαρακτηρισμού της προαναφερόμενης αθλητικής εγκατάστασης στην ΟΜΑΔΑ-Α2, (σύμφωνα με την Εγκύκλιο ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/ /273029/15521/1903/387/12-07-2017). Επίσης, κατόπιν υπόδειξης μέλους της δημοτικής παράταξης του Παναγιώτη Νικολινάκου, στις 30 Οκτωβρίου 2020, προχωρήσατε σε αντίστοιχη εισήγηση διόρθωσης της ως άνω απόφασης και ο εν λόγω αθλητικός χώρος εν τέλει καταχωρήθηκε στην OMAΔΑ-Α1.
Βάσει των ανωτέρω, με την υπ’ αριθ. πρωτ.: 12079 – 7 Οκτωβρίου 2020,
(ΑΔΑ: Ω6Ν3ΩΚ9-7Γ0), απόφασή σας, χορηγήσατε καθυστερημένη επί (3) έτη, άδεια λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση.
Στην παράγραφο [Β.] όμως, της προαναφερόμενης απόφασής σας, αναγράφετε το εξής:
«Η άδεια ισχύει για πέντε (5) έτη, εφόσον η αθλητική εγκατάσταση χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο Νεάπολης για την διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και διενέργεια σχολικών αγώνων.»
Η συγκεκριμένη προϋπόθεση/διατύπωση άδειας λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης έχει διττή ερμηνεία. Σε κάθε όμως περίπτωση, η απόφασή σας αυτή φαίνεται να αποτελεί προσωπικό σας προσδιορισμό, να μην συνάδει με όσα ορίζει η Αθλητική Νομοθεσία και το ΦΕΚ 3568/Β’/10 Οκτωβρίου 2017 [Αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑ ΑΕ/408113/21902/2725/603] – επισυνάπτεται προς διευκόλυνσή σας – διότι κυρίως, αδικαιολόγητα με μονομερή πράξη σας, ακυρώνετε/καταργείτε την μέχρι πρότινος και για δεκαετίες, χρήση της αθλητικής εγκατάστασης, η οποία αποτελεί χώρο κοινόχρηστης φιλοξενίας στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, στην οποία ως φιλοξενούμενοι οι μαθητές του Γυμνασίου αθλούνταν κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους, κατά τα Σαββατοκύριακα και κατά την διάρκεια των διακοπών τους, διατηρώντας όμως παράλληλα το δικαίωμα ομοίως ως φιλοξενούμενοι όλοι οι πολίτες, να αθλούνταν στον ίδιο χώρο, με την πόρτα εισόδου στην αθλητική εγκατάσταση να βρίσκεται όλα τα χρόνια μονίμως ανοικτή για όλους.
Για τον λόγο αυτό, αιτούμαι να επανεξετάσετε την ορθότητα της άδειας και να μεριμνήσετε άμεσα για τη χρήση του εν λόγω αθλητικού χώρου τόσο από τους φιλοξενούμενους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους, κατά τα Σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και από τους φιλοξενούμενους κατοίκους, αθλητικούς συλλόγους και επισκέπτες με τον τρόπο που συνέβαινε πριν παρέμβετε με τη μονομερή και αυθαίρετη ενέργειά σας. Δηλαδή αιτούμαι, είτε να καταργήσετε τη δοθείσα άδεια λειτουργίας και να εκδώσετε νέα ορθή, είτε να διορθώσετε κατάλληλα την ήδη υπάρχουσα, έτσι ώστε να επανέλθει η ανωτέρω αθλητική εγκατάσταση σε χρήση προς όλους και πάντοτε σύμφωνα με τα όσα η Πολιτεία για την πανδημία ορίζει. Μοναδική υποχρέωση του Δήμου βάσει του άρθρου 12 – (ΦΕΚ 3568/2017), αποτελεί η απλή παροχή πρώτων βοηθειών: οινόπνευμα, οξυζενέ, βαμβάκι, γάζες, νάρθηκες, πιεσόμετρο, κ.τ.λ., τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται εγκατεστημένα σε αεροστεγή μόνιμο εξοπλισμό, εντός του χώρου της αθλητικής εγκατάστασης.
Θεοδούλη ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας
Πίνακας Αποδεκτών
Δήμος Μονεμβασίας
Υπόψιν: 1. Δημάρχου Μονεμβασίας, Μολάοι, Λακωνίας
2. Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δομ. & Περιβάλλοντος, Μολάοι
Κοινοποίηση: 1. Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,
Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής (ΔΛΠ)
2. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
3. Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών Λακωνίας
4. Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας
5. Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Βοιών Λακωνίας
6. Αστυνομικό Τμήμα Μολάων Λακωνίας
7. Λιμενικό Ταμείο Δήμου, Νεάπολη Βοιών
8. Δ.Σ. Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Βοιών
9. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

10. Τοπικά ΜΜΕ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.