Header Ads

Header ADS

Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο Δράκος της Δράμας

 

Βίαζε και σκότωνε γυναίκες επειδή τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών τους. Είπε ότι ήθελε να τις εκδικηθεί επειδή μια πόρνη τον αποκάλεσε ανίκανο στην εφηβεία. Έκτοτε έβαλε σκοπό της ζωής του να σκοτώνει πόρνες, να βιάζει φοιτήτριες, να ξευτιλίζει όλες τις γυναίκες με κάθε τρόπο. Την εποχή του δικαστηρίου, αντιμετώπιζε τους φωτογράφους λες και ήταν ροκ σταρ.


Βίαζε και σκότωνε γυναίκες επειδή τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών τους. Είπε ότι ήθελε να τις εκδικηθεί επειδή στην εφηβεία του μια πόρνη τον αποκάλεσε ανίκανο. Έκτοτε έβαλε σκοπό της ζωής του να σκοτώνει πόρνες, να βιάζει φοιτήτριες, να ξευτιλίζει όλες τις γυναίκες με κάθε τρόπο. Την εποχή του δικαστηρίου, αντιμετώπιζε τους φωτογράφους λες και ήταν ροκ σταρ.

1982, η χρονιά τέλειωνε και το δικαστήριο επέβαλε την ποινή του. Ο “δράκος” είχε καταδικαστεί σε ποινή δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών, αλλά η ποινή μετατράπηκε τελικά σε ισόβια φυλάκιση. Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ και περιελάβανε ανθρωποκτονίες, βιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και βιασμούς, σωματικές βλάβες, εμπρησμούς, βομβιστικές επιθέσεις…


Ο Κυριάκος Παπαχρόνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Στην εφηβεία του, περίπου σε ηλικία 14 ετών, είχε μια εμπειρία, που όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος, τον σημάδεψε και του δημιούργησε μίσος για τις γυναίκες. Μαζί με φίλους τους επισκέφτηκε έναν οίκο ανοχής, όπου μια πόρνη πρόσβαλε τον ανδρισμό του και τον αποκάλεσε «ανίκανο» (Κάποια εκδοχή λέει ότι ερχόταν δύσκολα σε στύση λόγω του ότι είχε πολύ μεγάλο πέος). Anyway, από εκείνη την ημέρα γεννήθηκε μέσα του η ιδέα της εκδίκησης.

Η δράση του ξεκίνησε αρκετά χρόνια μετά το περιστατικό, όταν ήταν 19 ετών και έφεδρος αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981, βίασε και σκότωσε μια ιερόδουλη. Ήταν το πρώτο από τα πολλά εγκλήματα του. Η υπόλοιπη δράση του έχει ως εξής:

  • Δεκέμβριος 1981: απόπειρα δολοφονίας μιας γυναίκας στη Δράμα

  • Ιανουάριος 1982: απόπειρα βιασμού και δολοφονίας μιας φοιτήτριας στη Δράμα

  • Αύγουστος 1982: βιασμός και δολοφονία μιας 20χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη

  • Απόπειρες βιασμού και δολοφονίας άλλων 5 γυναικών σε Δράμα και Ξάνθη και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ορισμένες.

  • Πέντε βομβιστικές επιθέσεις, οι περισσότερες σε υποκαταστήματα Τραπεζών σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη

  • Εμπρησμός στο αεροδρόμιο Καβάλας


  • Και το κουλό ποιο ήταν; Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, συμμετείχε και ο ίδιος!!!

    Ακούστε τι έγινε. Οι αρχές στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονταν σε συναγερμό αναζητώντας τον δράστη που είχε σκορπίσει τον τρόμο στις γυναίκες και τον είχαν ήδη ονομάσει «Δράκο της Δράμας». Ο Παπαχρόνης συνέχισε να υπηρετεί τη θητεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γυναικών που είχε προσπαθήσει να βιάσει και να σκοτώσει, ο δράστης φορούσε στρατιωτική στολή. Έτσι οι αρμόδιοι της αστυνομίας είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κάποιον (μόνιμο ή έφεδρο) αξιωματικό εν ενεργεία. Προκειμένου να τον εντοπίσουν έγιναν έρευνες σε όλα τα στρατόπεδα της περιοχής. Ο Παπαχρόνης είχε οριστεί επικεφαλής μιας ομάδας και προσπαθούσε να εντοπίσει τον δράστη! Τελικά χάρη στις πληροφορίες που συγκέντρωσαν δυο άλλοι αξιωματικοί, οδηγήθηκαν στα ίχνη του και τον συνέλαβαν.


  • Το ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε ότι ο Παπαχρόνης δράκος ερεθίζονταν από τον ήχο των γυναικείων τακουνιών.

  • Μετά τη σύλληψή του, η μητέρα του, την οποία κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι για μια δήλωση, είπε: «το ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το παιδί. Πάντα έτρωγε πρώτα το γλυκό και μετά το φαγητό του»!


  • Ο Κυριάκος Παπαχρόνης στην φυλακή. Τώρα κυκλοφορεί μια φήμη ότι πιθανά η ζωή και η δράση του θα γίνει ταινία. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα τον ενσαρκώσει.

    Στην φυλακή του έστελναν κυλότες

    Ο Παπαχρόνης οδηγήθηκε στη φυλακή και οι γυναίκες στη βόρεια Ελλάδα ένιωθαν ανακούφιση και ασφάλεια. Όμως όχι όλες. Υπήρχαν ορισμένες που όχι μόνο δεν απεχθάνονταν τον αδίστακτο «δράκο», αλλά τον θαύμαζαν και δήλωναν γοητευμένες. Για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για εκείνον, του έστελναν ερωτικά γράμματα μέσα στη φυλακή, τα οποία ειδικοί ψυχολόγοι χαρακτήρισαν «αρρωστημένη εμμονή». Μερικές έστελναν λουλούδια, άλλες γλυκά και ορισμένες μέχρι και τις χρησιμοποιημένες κυλότες τους (Jesus). Τα πρώτα χρόνια ο Παπαχρόνης δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στη φυλακή και είχε παραβατική συμπεριφορά. Περνώντας ο καιρός, άρχισε να αλλάζει και να υιοθετεί ένα ήσυχο προφίλ. Διάβαζε, έψελνε και συμμετείχε στην οργάνωση του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού, το 2004 ο Κυριάκος Παπαχρόνης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.




  • Φωτογραφίες: AVATON/EUROKINISSI

  • ΠΗΓΗ    
  • nikosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.