Header Ads

Header ADS

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΜΕ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας με την πολιτική ηγεσία...

Σήμερα το πρωί, μαζί με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, είχαμε συνάντηση εργασίας με τους Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας κ.κ Πλακιωτάκη και Κατσαφάδο.
Θέσαμε θέματα Λιμενικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μονεμβασίας, καθώς επίσης και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Επίσης, υποβάλλαμε την Πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη, πρόταση την οποία ο Δήμαρχος και εγώ αναλύσαμε διεξοδικά.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ άκουσε με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση και μας ενημέρωσε ότι θα αποσταλεί τεχνικό κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, οι οποίοι θα εξετάσουν και θα εκτιμήσουν τις προσφερόμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Μονεμβασίας για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Η ναυτική παράδοση των Βατίκων και η ιστορία που έγραψαν και γράφουν οι χιλιάδες Βατικιώτες ναυτικοί, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το ναυτικό επάγγελμα ελκυστικό στους νέους, αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό υποστήριξης του αιτήματός μας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη.
Οι προσπάθειες όλων μας θα είναι συντονισμένες για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού. Υπάρχουν πολλές παράμετροι και εμπόδια που πρέπει να συνεκτιμηθούν, όμως είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Θανάσης Δαβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.