ΠΑΠΑ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΚΑΣ:ΤΑ 4 Δ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΤΑ 4 Δ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ποια είναι τα 4 Δ που χαρακτηρίζουν και σημαδεύουν την οφειλόμενη προς εμένα απάντηση του Κυθήρων; Δικαιολογίες, Διγλωσσία, Διγνωμία, και Δειλία.
Και εξηγούμαι:
Λόγω της Αποτείχισής μου και της αναχωρήσεώς μου από το νησί, ρωτώ τον κάθε εχέφρονα και με ήθος εργαζόμενο: Τί είχα ΚΑΘΗΚΟΝ να κάνω, αφού δεν θα προσέφερα πλέον υπηρεσίες στην Μητρόπολη; Να ζητήσω να διακοπεί κάθε δημοσιοϋπαλληλική σχέση μου με την Μητρόπολη. Σωστό και ηθικό; Σωστό και ηθικό.
1. Ποιος έπρεπε να βρει ΝΟΜΙΜΟ και όχι ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο για να λυθεί αυτή η σχέση; Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ. Ούτε οι υπάλληλοι, ούτε ο Παστός.
2. Ποιος τρόπος επιλέχθηκε από την Δεσπότη; Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Ήταν ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ; ΟΧΙ. ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ; ΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ. “ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ imkythiron@imkythiron.gr 31 Δεκεμβρίου 2024 στις 2:21 μ.μ.Προς: paul philippaulhelkal5@gmail.com>
Πατέρα Παύλο, καλή κι ευλογημένη η νέα χρονιά. Όπως και τηλεφωνικά σου είπαμε θα πρέπει να υποβάλλεις δύο αιτήσεις παραιτήσεως (υπόδειγμα σου επισυνάπτω). Κάνε μία με ημερομηνία 25-12-2024 και μία δεύτερη μετά από 15 ημέρες. Καλή χρονιά.»
Επομένως, είναι δικαιολογίες τα περί αναχωρήσεώς του (ποτέ δεν επέστρεψε;) και τα περί Ενοριών για την εορτή των Θεοφανίων. Πάμπολες φορές Ενορίες σε μεγάλες γιορτές συμπτύχθηκαν, λόγω έλλειψης κληρικών. Επιτρέπονται τέτοιες φαιδρές δικαιολογίες; ΟΧΙ.
3. Ποιος έβαλε την υπογραφή του στο ΦΕΚ; Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ή οι υπάλληλοι ή ο Παστός; Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ. Τι μαθαίνουμε από μικρή ηλικία για την υπογραφή μας; ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ !
«ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Διά της υπ’ αρ. 1/8-1-2025 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, εκδοθείσης, … λύεται η εφημεριακή - υπαλληλική σχέσις και
απαλλάσσεται ούτος των Εφημεριακών του καθηκόντων από 5.1.2025. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1111009125/08.01.2025).
Ο Μητροπολίτης
† Ο Κυθήρων και Αντικυθήρων ΣΕΡΑΦΕΙΜ».
4. Μετά από 40 ημέρες ποιος όφειλε να διορθώσει την «ΑΠΕΙΡΙΑ» αυτή με ανάκληση απόφασης της παραίτησης; Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ. Τι έπραξε; Ζήτησε ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ για την «απειρία» αυτή. Πως στο καλό για μια «απειρία» υπαλλήλου να ζητάς νομική γνωμοδότηση; Για ένα δηλ. πασιφανέστατο λάθος, που εσύ ως έμπειρος δεν θα το έκανες, αλλά το έκαναν επειδή έλειπες; Γιατί όταν έκανα ένσταση, το έστειλε Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ για γνωμοδότηση νομική, αφού γνώριζε ως έμπειρος ότι έγινε λάθος;
5. Γιατί η ανάκληση από 4/4/25, όπως λέει ο Κυθήρων, δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ούτε σήμερα, ούτε αυτήν την ώρα; Γιατί την μαθαίνω και εγώ από το άρθρο αυτό του Κυθήρων;
6. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ΥΠΟΝΟΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ για την «ΑΠΕΙΡΙΑ» αυτή και το ούτως ή άλλως λάθος; Που η ανάληψη ευθύνης; Εντάξει, θα μου πείτε πολλά ζητάς. Θα συμφωνήσω. Δεν είναι λάθος «απειρίας», να βγάζεις σε ΦΕΚ τον οποιονδήποτε Ιερέα. Πιστέψτε με.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΔΙΓΝΩΜΙΑ, ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ και ΔΕΙΛΙΑ. Δυστυχώς, με τα ίδια όπλα ο Κυθήρων αντιμετωπίζει ομοίως και τα θεολογικά θέματα, τα θέματα Πίστεως, στα οποία και δεν θα έπρεπε να παίζει. Διεξοδικά θα αποκαλυφθεί η επαμφοτερίζουσα και για αυτό αιρετίζουσα στάση του αυτή μετά το Πάσχα, αποκαλυπτικώς και δεόντως σε πανελλήνιο επίπεδο.
Μέχρι τότε θα επιθυμούσα ο Κυθήρων να πλουτίσει έτι και έτι τις θεολογικές του γνώσεις και να ενσκήψει στην πλούσια ελληνική μας γλώσσα. Γιατί; Διότι με τέτοια επιχειρήματα και τέτοιο φρόνημα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε θεολογικούς διαλόγους, που πρόκειται να προκληθούν. Θα χρειασθεί βοήθεια από άλλους Ιερείς, ίσως.
Απόλυτα θεμιτό και τιμητικό. Για αρχή να πούμε μόνο αυτό, ότι ένας Ιερέας όταν κάνει ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ στον Δεσπότη του, όπως λέει η λέξη (ψάξτε σε λεξικό) δηλώνει ότι υψώνει ένα τείχος ανάμεσα αυτού και εκείνου (του Δεσπότη). Μένει στην Εκκλησία ο Ιερέας και πολεμά τους αιρετίζοντας. Άρα, λανθασμένα και εξ απειρίας (εδώ ταιριάζει) ο Κυθήρων θεωρεί ότι προέρχονται «ἐξ ΟΙΚΕΙΩΝ τά βέλη». Με την αποτείχισή μου ήδη έχω δηλώσει δημόσια ότι ΔΕΝ είμαι οικείος του, ΟΥΤΕ είναι εκείνος οικείος μου. Αν ήμουν οικείος του προς τι η θεολογική αντίθεσή μου προς όσα πράττει ή δεν πράττει; Προς τι και η Αποτείχισή μου; «Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια». Και αυτήν θα υπερασπιστώ σε επόμενα άρθρα μου, σχετικά με την απόφαση της Αποτείχισής μου από τον Κυθήρων. Καλή Ανάσταση!
παπα-Παύλος Καλλίκας
Ιερέας Μητροπόλεως Κυθήρων
σε αποτείχιση του Κυθήρων
________________________________________________________________________________
Στο πλαίσιο της πολυφωνίας και της προώθησης ανοιχτού διαλόγου, φιλοξενούμε διαφορετικές απόψεις, δίνοντας βήμα σε όλες τις φωνές.
σε πλάνη εσύ σε πλάνη και ο Δεσπότης σου
ΑπάντησηΔιαγραφήσε πλάνη όλοι και όλα στην κάποτε κραταιά Μητρόπολη Κυθήρων
Σεβασμός μηδέν. Ούτε στην ιδιότητα, ούτε στην ηλικία, ούτε στο ράσο που το φορά πολύ πριν απ' αυτόν, ούτε ευγνωμοσύνη για τις ευχές που του έδωσε στο γάμο του και τη χειροτονία του. Κρίμα... Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, και ο π. Π. νομίζει ότι ασχολείται κανείς με την αποτείχισή του...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα το έχει μόνο εκείνος, και ας κοιτάξει να μετανοήσει, να ζητήσει συγχώρεση γιατί είναι και Ιερέας, και για να μη χάσει και την ψυχή του...
Π. Παύλο, που είναι η ταπείνωση σου; Που είναι οι χάρες και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος; Που η ευγνωμοσύνη; Αντιθέτως, σκανδαλιζεις τους πιστούς βάλλοντας δημοσίως προς έναν Ιεράρχη ο οποίος μάλιστα τυγχάνει πανελληνίου αγάπης και σεβασμού, έναν άξιο υπηρέτη του Λόγου του Θεού. Έναν λευίτη που ιδίως αυτή τη περίοδο δέχεται τόσους πειρασμούς από χείλη άγευστα της Χάριτος. Γιατί το κάνεις δημόσια; Εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής; Έτσι θα έκαναν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας; Ρίξε τον εγωισμό σου, δεν είσαι εσύ ο μόνος που τα ξέρει όλα, μετανόησε και ζήτα συγγνώμη από τον Θεό πρώτα και κατόπιν από τον σεβάσμιο Μητροπολίτη μας και ο Θεός θα τα οικονομήσει όλα λίαν καλώς.
ΑπάντησηΔιαγραφή