Header Ads

Header ADS

ΚΟΒ Περαματος του ΚΚΕ για την πυρκαγια στο Ικονιο



Η Κομματική Οργάνωση Περάματος του Κ.Κ.Ε. εκφράζει την έντονη ανησυχία της, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 23/10, στην περιοχή του Ικονίου, μέσα στον οικιστικό ιστό, σε ιδιόκτητο οικόπεδο με συγκεντρωμένα εύφλεκτα υλικά, σε ήδη επικίνδυνη περιοχή κοντά στις δεξαμενές πετρελαιοειδών. Σημειώθηκαν εκρήξεις μέσα στην κατοικημένη περιοχή, γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές και υπήρξε τραυματισμός πυροσβεστών. Δεν είναι η πρώτη φορά που επανέρχεται στο προσκήνιο η πιθανότητα εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος στον χώρο λειτουργίας των ενεργών καζανιών και παραμένει ίδια η συνεχιζόμενη έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Την ίδια ώρα που τα ναυτεργατικά και λιμενεργατικά σωματεία απεργούν διεκδικώντας μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς τους, λίγο πιο πάνω είναι ενδεικτική η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων, αποδεικνύοντας ξανά πως στον βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου θα θυσιάζεται κάθε φορά η ασφάλεια του λαού και στην εργασία και στην κατοικία του.

Σωματεία, μαζικοί φορείς, Σύλλογοι Γονέων και μαθητές της πόλης έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές ανά τα χρόνια απαιτώντας την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών, που λειτουργούν δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Σε αυτόν τον αγώνα το Κ.Κ.Ε. δεν έχει σταματήσει να επιμένει με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Βουλή, μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο.

Απέναντι στην προκλητική σιωπή των αρμόδιων φορέων δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

να παρθούν άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Να υπάρξει ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου τα παραπάνω διαχρονικά απουσιάζουν και η προστασία της εργατικής-λαϊκής οικογένειας σε μια επιβαρυμένη περιοχή εξακολουθεί να αφήνεται στην τύχη, στην «ατομική ευθύνη», στην λογική «πάμε κι όπου βγει».

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

· Να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

· Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Κ.Ο.Β. Περάματος του Κ.Κ.Ε. , 23/10/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.