Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΔΗΛΩΣΗ ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΕΚΑ



Ως γονέας και κάτοικος(20 χρόνια) αυτής της μικρής όμορφης «απομακρυσμένης» πατρίδας που λέγεται Κύθηρα, βρέθηκα σήμερα στην Πλατεία Στάη για να στηρίξω τον αγώνα των εκπαιδευτικών, διότι τα αιτήματά τους δεν είναι μόνο δίκαια, αλλά αφορούν και την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Τα σχολεία μας δεν μπορούν να λειτουργούν με ελλείψεις σε καθηγητές και με συγχωνευμένα τμήματα. Τα παιδιά μας αξίζουν να έχουν πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευση. Δεν μπορούν να θεωρούνται μαθητές δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας.

Πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα κενά, να υπάρξει στήριξη στα σχολεία των νησιών και να δοθούν λύσεις, όχι υποσχέσεις. Θέλουμε τα νησιά μας να είναι γεμάτα ζωή και τα παιδιά μας να λαμβάνουν την εκπαίδευση που τους αξίζει.

Η εκπαιδευτική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και το ίδιο πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Να απαιτήσουμε καλύτερη υγεία, ασφάλεια, ισόρροπη ανάπτυξη, ευημερία για όλους. Εμείς, ως γονείς, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους.
Κι εύχομαι στο τέλος να μην καταλήξουμε με ένα διαβατήριο στο χέρι και ένα «αόρατο 112» να μας διατάζει: «Εκκενώστε τη νήσο, εκκενώστε την Ελλάδα...». Από το 1997, περισσότεροι από 2.000.000 νέοι Έλληνες έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ). Ας μην τους κάνουμε τη χάρη.

Να μην εκκενώσουμε καμία μικρή, καμία απομακρυσμένη πατρίδα, καμιά γωνιά της Ελλάδας. Και ας το καταλάβουμε όλοι: μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Κανένας άλλος.

1 σχόλιο:

  1. Σε λίγο εκεί στο σύριζα πσ θα βάλετε το σφυροδρέπανο για σήμα σας. Το σύνθημα αυτό ανήκει στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.