Header Ads

Header ADS

Σύρος: Εκκλησία που της απαγορεύτηκε να χτυπά την καμπάνα απειλείται και με πρόστιμο!



Δικαστήριο στη Σύρο δικαίωσε μια κάτοικο η οποία είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι καμπάνα σε εκκλησία της περιοχής του χτυπούσε κάθε μισή ώρα, καθώς ήταν συνδεδεμένη με ρολόι, καθώς αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση της καμπάνας «χωρίς σοβαρό λόγο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου cyclades24.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου έκρινε ότι η καμπάνα δεν είναι ρολόι για να χτυπά συνεχώς, και ανάγκασε την εκκλησία να τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο για θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια, όταν κάτοικος της οποίας το σπίτι γειτνιάζει με την εκκλησία, προσέφυγε κατά της συγκεκριμένης λειτουργίας της καμπάνας και κέρδισε την υπόθεση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της… ενοχλημένης Συριανής, το δικαστήριο όχι μόνο απαγόρευσε το να χτυπά γενικά η καμπάνα σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά όρισε, επίσης, πως, «για κάθε παράνομο χτύπημα της καμπάνας, ο ιερός ναός απειλείται να καταβάλει στην αιτούσα ως χρηματική ποινή το ποσό των 200 ευρώ»!

«Για συνταγματικούς λόγους όμως, το δικαστήριο επιτρέπει την χρήση καμπάνας, ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας, για τις “Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” τις οποίες απαριθμεί εξαντλητικά και φυσικά για την γιορτή του τοπικού Αγίου του καθ’ ου ιερού ναού», προσθέτει ο ίδιος.

.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.