Header Ads

Header ADS

Απαλλαγή από φόρο πλοίων και φόρο πολυτελείας των μικρών σκαφών αναψυχής β’ κατηγορίας



Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διατάξεις που αφορούν στην φορολόγηση των μικρών σκαφών αναψυχής β΄ κατηγορίας περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις». Με την τροπολογία αυτή, πλέον τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο πλοίων καθώς και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο πλοίων έχει αναδρομικό χαρακτήρα, επομένως οι κάτοχοι σκαφών β΄ κατηγορίας μέχρι 7 μέτρα δεν θα καταβάλλουν φόρο για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 και όσοι έχουν ήδη καταβάλλει (ο αριθμός τους είναι περιορισμένος) δικαιούνται επιστροφή φόρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δικαίωση των ερασιτεχνών Άλιέων για το φόρο 100 ευρώ στις μικρές βάρκες

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής οικονομίας καταργείται ο κεφαλικός φόρος των 100 ευρώ ετησίως που είχε επιβληθεί στους ιδιοκτήτες μικρών βαρκών ερασιτεχνικής αλιείας.
Το θέμα είχε αναδειχθεί στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης Nagia Grigorakou και Χριστίνα Σταρακά ,τους προηγούμενους μήνες αφού υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις απο τους ερασιτέχνες αλιείς για την άδικη αυτή φορολογία.
Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα χάριν κομματικού πατριωτισμού. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και ανακλήθηκε αυτή η εσφαλμένη απόφαση.
Υπενθυμίζω ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το καλοκαίρι το ζήτημα αυτό από Βελανιδιώτες ερασιτέχνες αλιείς,επικοινώνησα με τους παραπάνω βουλευτές ζητώντας την Κοινοβουλευτική παρέμβαση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.