Header Ads

Header ADS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ


Με λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει ,με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα και κάθε γωνιά της Ελλάδος που κατέφθασαν στο νησί ,τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων Παναγία Μυρτιδιώτισσα χθες 23 και σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου από τα Κύθηρα αλλά και από άλλα μέρη της πατρίδας μας,από τα χαράματα για να προσευχηθεί ή να εκπληρώσει κάποιο τάμα μπροστά στην Ιερή Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας. Το απόγευμα του Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ.Θεοφίλου. Σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικόν Συλλείτουργον προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσεβίου και ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ μέχρι του εξωτερικού περιβόλου του Προσκυνήματος υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Αρχή,Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου,εκπρόσωποι και Διοικητές του Πολεμικού Ναυτικού,των Σωμάτων Ασφαλείας, Ελληνική Αστυνομία,Λιμενικό Σώμα,Πυροσβεστικό Σώμα. Άυριο Τετάρτη 25/09 θα εορταστεί πανηγυρικά η επέτειος των 80 χρόνον από την Απελευθέρωση των Κυθήρων και την 1η Συμμαχική Απόβαση στην Ελλάδα παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ.Νικολάου Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτρη Χούπη.
Να σας ενημερώσουμε ε ότι η ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ του ΠΝ που από σήμερα ναυλωχει στο Λιμένα Καψαλιου θα είναι επισκέψιμη στο κοινό σήμερα 24-09 και αύριο 25-09 από ώρα 5 μέχρι ώρα 7 απογευματινή.
Αύριο το βράδυ στο Καψάλι η μεγάλη επετειακή συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΘΗΡΑ !!!

Δείτε Φωτογραφικό υλικό θα ακολουθήσει video με νεότερη ανάρτηση μας.
________________________________
ADELIN FM
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΑ
___________________________























































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.