Header Ads

Header ADS

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΚΥΘΗΡΑ 22-09-2024

Αρ. Πρωτοκ. : 58

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κοινοποίηση :

Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων

Διευθυντή Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Δήμο Κυθήρων

Περιφέρεια Νήσων Αττικής

ΟΛΜΕ

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών

Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Κύριοι

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 Συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Κυθήρων και με την παρουσία 80 γονέων από τους 90 , με θέμα τα κενά των καθηγητών κατά την νέα σχολική χρονιά 2024 2025 .

Με γνώμονα το πρωτοφανές γεγονός ότι, φέτος η σχολική χρονιά στο μοναδικό Γυμνάσιο Κυθήρων, ξεκινά με την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο 90% των απαραίτητα διορισθέντων, αλλά και με την αλλεπάλληλη και πολύχρονη δημιουργηθείσα κατάσταση στην δυσπραγία πλήρωσης των κενών αυτών τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα κάθε σχολικού έτους, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την αντιμετώπιση των παιδιών μας ως πολιτών τρίτης κατηγορίας, γιατί έτυχαν να ζουν σε μια παραμεθόρια περιοχή.

Αυτή την στιγμή στο σχολείο μας, όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί οι οργανικές θέσεις καθηγητών, αλλά και με τους αναπληρωτές καθηγητές αναγκαζόμαστε

να περνάμε στην αναμονή της περαίωσης της γραφειοκρατικής διαδικασίας Α΄, Β΄, Γ΄ κλπ φάσης διορισμού, εφόσον οι πρώτοι διορισθέντες καθηγητές επικαλούνται νόμιμους λόγους απομάκρυνσης.

Δεδομένου ότι, το σχολείο μας συστεγάζεται με το μοναδικό Λύκειο, το οποίο επίσης έχει μεγάλα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού, η Κυβέρνηση σας, θεώρησε σωστό: 1) Να αποσπάσει καθηγητές που ήταν διορισμένοι στο Λύκειο για να εξυπηρετήσουν τις ελλείψεις του Γυμνασίου. 2) Να υποχρεώσει την συγχώνευση των τμημάτων του Λυκείου για την οικονομία δαπανών στην εκπαίδευση, με ότι αντίκτυπο αυτό συνεπάγεται στο σύστημα πλήρωσης του ωραρίου. 3) Να υποχρεώσει το εναπομείναν εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου να εξαντλείται με υπερωριακή απασχόληση, την στιγμή που είναι « γνωστό τοις πάσι», ότι οι λίστες των υπό διορισμό καθηγητών είναι υπεράριθμες.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ 1) Να προβείτε σε άμεση αλλαγή της Νομοθεσίας σχετικά την ταχύτητα των διαδικασιών της έγκαιρης αναπλήρωσης δημιουργηθέντων κενών. 2) Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ τα κενά των πέντε τμημάτων του Γυμνασίου μας, με καθηγητές που διδάσκουν το αντικείμενό για το οποίο σπούδασαν και διορίζονται. Π.χ. καθηγητής φυσικής διδάσκει μαθηματικά. 3) Να σεβαστείτε τους εκπαιδευτικούς που μορφώνουν τα παιδιά μας, χωρίς πρόχειρες λύσεις για το «θεαθήναι».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων και οι γονείς, είναι αποφασισμένος να προβεί σε κινητοποιήσεις με ότι μέσο διαθέτει προκειμένου να μην καταστεί η εκπαίδευση των παιδιών πεδίο αντιπαραθέσεων, ανούσιων πρακτικών και πειραμάτων.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ………

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Παπανδρόπουλος ιερέας

Τα Μέλη τού ΔΣ τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγγελική Διακοπούλου Δέσποινα Κατσανεβάκη Μαριάνθη Καπετάνιου Βασιλική Κουβαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.