Header Ads

Header ADS

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΑΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ


Μετά το χθεσινό δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βλέπε εδώ:

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:Κύθηρα: Προσεχώς δυστύχημα, παιδιά βουτούν στη θάλασσα από αφύλακτο παλιό υδραγωγείο

https://adellinfm.blogspot.com/2024/08/blog-post_746.html?fbclid=IwY2xjawEz7oxleHRuA2FlbQIxMQABHcPrgiSUi8n4wCv678ObcFwIPTr3huIrApst2IAXPlIMBkNkMpiXZWcfOQ_aem__jqLc1YhAuxvk24Is5EwLQ

O Σταθμό μας ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Εγχωρίου, κον ΒΕΝΑΡΔΟ Ευάγγελο που μας διευκρίνισε τα εξής για το θέμα του Υδραγωγείου στο Καψάλι:

¨Όπως είναι γνωστό όλη τη Δημόσια Περιουσία των Κυθήρων και Αντικυθήρων τη διαχειρίζεται η Επιτροπή μας και ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος.

Για το συγκεκριμένο θέμα που με ρωτάτε πρέπει να διευκρινισθούν τα εξής:

Άλλο θέμα είναι ο χώρος της ταράτσας του Υδραγωγείου στο οποίο όταν υπάρχουν εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου σκαρφαλώνουν και ανεβαίνουν κάποιοι για να παρακολουθούν από ψηλά και άλλο ο χώρος που χρησιμοποιείται από το Ναυτικό Όμιλο.

Για το πρώτο όπως πληροφορηθήκαμε κάποιοι σκαρφαλώνουν από τα συνορεύοντα χωράφια στη ταράτσα του μνημείου που κατασκευάσθηκε το 1823, για να έχουν θέα στις εκδηλώσεις του Ομίλου, ο οποίος όμως θα πρέπει με κάποιο άτομο που θα έχει εκεί, να τους αποτρέπει.

Περίφραξη μόνιμη σιδερένια όπως είναι αυτονόητο και λογικό ύψους άνω του 1,50, για να μην γίνεται υπερπήδηση δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί επάνω στο μνημείο ούτε θα επιτρέψει ποτέ η αρχαιολογία τέτοια κατασκευή. 

Τις πινακίδες όπως γνωρίζουμε ουδείς τις σέβεται. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος πρέπει να διαισθάνεται τον κίνδυνο όταν ανεβαίνει σε επικίνδυνα σημεία ή κάνει βουτιές από αυτά ή σε ρηχά νερά. Ο ενήλικας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του για δε τον ανήλικο υπεύθυνοι είναι οι γονείς του.

Όσο αφορά το κάτω χώρο που χρησιμοποιεί 50 και πλέον χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος και έχει διαμορφώσει τα σκαλοπάτια από πολύ παλιά, υπάρχει κάγκελο που αποτρέπει τις βουτιές. Εξάλλου κάτω στη θάλασσα υπάρχει επιπλέουσα πλαστική εξέδρα του Ομίλου η οποία και αυτή αποτρέπει τις βουτιές. Σήμερα που απομακρύνθηκε θα πρέπει να σταματήσουν οι βουτιές από το σημείο εκείνο, για αυτό και τοποθετήθηκε σχετική πινακίδα. Εάν γίνεται υπερπήδηση των κάγκελων από κάποια παιδιά αυτό είναι θέμα προφανώς του Ναυτικού Ομίλου και τις ώρες μη λειτουργίας πρωτίστως των γονέων.

Κάτι άλλο πέραν των παραπάνω δεν μπορεί να γίνει εκτός του να απαγορευτεί τελείως η χρήση του χώρου που δεν θα έχει κανένα νόημα διότι και ο Ναυτικός Όμιλος δεν θα λειτουργεί και ο χώρος θα χρησιμοποιείται από τον οποιοδήποτε ανεξέλεγκτα. Όλα αυτά τα χρόνια ουδείς κάτοικος του Καψαλίου εξέφρασε σε μας κάποια καταγγελία ή έστω αγωνία διότι όπως προαναφέραμε αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται τα τελευταία 50 χρόνια. Και πολλοί άλλοι χώροι χρησιμοποιούνται στο Νησί για βουτιές από βράχους, λιμενοβραχίονες, προστασίες κλπ (Καλαδί, Αγία Πελαγία, Καψάλι, Χαλκός, Σπαραγγαρίου, Αυλαίμωνα κλπ). Αυτό ούτε μπορεί να αποτραπεί ούτε να αστυνομευθεί. Και από το Κάστρο άμα θέλει να πηδήξει κάποιος με ανεμόπτερο δεν μπορεί να τον αποτρέψει κανείς.

Για τις συναντήσεις που έχουν ζητήσει μαζί μας από τον Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων έχουν προσκληθεί τόσο τηλεφωνικά όσο και δια ζώσης, τη τελευταία φορά μάλιστα έξω από το γραφείο του κτηματολογίου προ 15νθημέρου, υποσχόμενοι πως θα προσέλθουν αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί.¨

Σχετική απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της 27/06/2024.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.