Header Ads

Header ADS

Συνέδριο Φέρουσας Ικανότητας και Ανάπτυξης το 2025 στα Κύθηρα



Ο Δήμαρχος Κυθήρων, με απόφασή του, προχώρησε στη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής του διήμερου Συνεδρίου με θέμα “Κύθηρα: τουριστική ανάπτυξη και φέρουσα ικανότητα των υποδομών – Θεωρητική, επιστημονική και πρακτική προσέγγιση”, που θα διεξαχθεί στο τέλος Απριλίου 2025 στα Κύθηρα, με πιθανότερη ημερομηνία 28-29/04. 

Η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και προσωπική πρόταση του Δημάρχου, καθώς απαιτείται πλέον η ανάληψη συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων δράσεων που θα προστατεύουν το φυσικό, δομημένο και ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού, ενώ παράλληλα θα στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση όλων των υποδομών με όρους διάρκειας και βιωσιμότητας, που λόγω της τουριστικής αύξησης αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. ύδρευση).
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ειδικοί σε μια σειρά επιστημονικών πεδίων, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης ενώ θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες για την τοποθέτηση τοπικών φορέων και πολιτών.
Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.
Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από Κυθήριους αλλά και φιλοκυθήριους με σημαντική επιστημονική εμπειρία ειδικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει την εξής σύνθεση:
  1. Χαρχαλάκης Ευστράτιος, Δήμαρχος Κυθήρων, ως Πρόεδρος της Επιτροπής.
  2. Βενάρδος Ευάγγελος, Πρόεδρος Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. 
  3. Κασιμάτης Γεώργιος, πρώην ανώτερος υπάλληλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).              
  4. Ανδρέου Ανδρόπουλος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, πρώην ανώτερος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG GROW).
  5. Καλλίγερος Εμμανουήλ, Οικονομολόγος, Εκδότης, μέλος Δ.Σ. Τριφυλλείου Ιδρύματος.
  6. Νυχάς Αναστάσιος, Γεωπόνος-Εδαφολόγος, με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, πρώην ανώτερος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ENVIRONMENT).
  7. Αλεζίδου Πολυξένη, Προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.