Header Ads

Header ADS

Τραυματίστηκε βαριά στην κοιλιά συνοριοφύλακας από τουρκικά πυρά στον Έβρο!

 

Εγχειρίστηκε και του αφαιρέθηκε η σφαίρα

Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε βαριά στον Έβρο από τουρκικά πυρά ανήμερα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

Το επεισόδιο έγινε στην περιοχή του Σουφλίου, δίπλα στο ποτάμι, όταν κατά την διάρκεια περιπολίας βρέθηκα αντιμέτωποι με την τουρκική Στρατοχωροφυλακή, ένα πολεμικό σώμα που είχε συλλάβει αιχμαλώτους και τους δύο Έλληνες (τον μόνιμο ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη  και τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη) την 1η Μαρτίου 2018.

Ο συνοριοφύλακας είναι 53 ετών (!) και μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου χειρουργήθηκε και του αφαιρέθηκε η σφαίρα.

Τώρα έχει μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 53χρονος συνοριοφύλακας γλίτωσε για 2 χιλιοστά από τον θάνατο, καθώς η σφαίρα κτύπησε το λεπτό έντερό του.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή κι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών εκτιμούν πως το συγκεκριμένο επεισόδιο διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Και αυτό γιατί το συμβάν έγινε σε ένα σημείο όπου σχεδόν καθημερινά οι Έλληνες συνοριοφύλακες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κτυπήθηκε από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.»

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.