Header Ads

Header ADS

Για το νερό:Ο κλέψας του κλέψαντος πάνω στο νησί.



Γράφει η

Spyridoula Magoula

Για το νερό

Ο κλέψας του κλέψαντος πάνω στο νησί. Μια κατάσταση που διαωνίζεται. Ένα νησί χωρισμένο στα δύο.

Αυτοί που γνωρίζουν και δεν μιλούν ενώ παράλληλα καλύπτουν ανθρώπους και καταστάσεις. Από την άλλη όσοι δεν φταίνε σε αυτά που συμβαίνουν και απλώς τα υπομένουν.

Για όσους ξέρουν, δεν μιλούν και γίνονται θύματα σε αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο. Μαντέψτε ποιος φέρει ευθύνη που δεν ανοίγει το στόμα του κατανομάζοντας τους υπαίτιους. ΕΣΥ! Μίλα!

Δεν είναι το στόμα σου για να ανταλλάσει μόνο κουτσομπολιά στους καφενέδες!

Σας προβληματίζει αν σας πουν ρουφιάνους ή προέχει αν έχετε νερό για τις βασικές σας ανάγκες; Το θέμα είναι τι θα πει το χωριό;

Για όσους λένε ''και τι πειράζει να ποτίζω;''. Με ποιανού το νερό; Το δικό σου που έχει το νόμιμο ρολόι και θα πληρώσεις τα ανάλογα ποσά λογαριασμών ή μήπως από τον σωλήνα που τραβάς παράνομα νερό;

Η σπατάλη νερού και πάλι θα έπρεπε να τιμωρείται. Η φύση δεν έχει ανεξάντλητους πόρους. Τι πρέπει να κάνεις για να γίνει αντιληπτό σε όλους;

Βυτιοφόρα που γεμίζουν πισίνες, δεξαμενές κ.α. Έλα που όμως πολλές φορές το νερό δεν προέρχεται από νόμιμες πηγές. Βυτιοφόρα που κλέβουν νερό ακόμη και από δεξαμενές ιδιωτών. Συμβαίνει. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Σήμερα το πρωί βυτιοφόρα γέμιζαν από βάνα στη περιοχή του Μυλοποτάμου. Νόμιμα;

Εγώ μια φορά προτείνω επί τόπου φωτογραφίες. Τις δείχνεις. Μετά τι θα σου πει ο άλλος; Δεν είναι αυτό που νομίζεις;
Όταν γυρνάνε ο(ι) (πρώην) πρόεδρος(οι) της κοινότητας ή ενός τοπικού Συλλόγου του χωριού και σου λέει ''άφησε στην άκρη το θέμα των νερών''. Γιατί; Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή μήπως κάνεις συγκάληψη μαζί με μερικούς ακόμη;

Όταν η εξουσία και οι ψήφοι στα χωριά γίνεται από συγκεκριμένα σόγια επί σειρά ετών και η κατάσταση δεν αλλάζει.

Μίλησα πριν από καιρό δημόσια για τα σκουπίδια που υπήρχαν στο παρακείμενο οικόπεδο δίπλα από (ότι απέμεινε) στο γήπεδο του Μυλοποτάμου. Έπεσαν κάποιοι να με φάνε μέσα από το χωριό. Έμμεσα με αποκάλεσαν μαριονέτα άλλων. Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι τα ίδια μυαλά.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλάς και να βγάζεις προς τα έξω τον κλέψα, του κλέψαντος. Σόρι παιδιά, αλλά δεν είπα ότι θα είμαι (μόνο) καλή, αλλά θα κοιτάξω να είμαι και σωστή. Δεν έχω κάτι να χωρίσω με εσάς, αλλά τα Κύθηρα δεν είναι τσιφλίκι σας να κάνετε ότι θέλετε και να μην σας αγγίζει κανείς.

Έχετε αναλογιστεί πόσες παράνομες εγκαταστάσεις υπάρχουν πάνω στο δίκτυο; Μοτεράκια μέσα σε δημόσια αντλιοστάσια με ιδιωτική πρωτοβουλία; Σημείωση ότι με την έλλειψη νερού/βροχοπτώσεων και με μισοάδειες δεξαμενές, οι παρεμβολές αυτές, μπορούν να κάψουν το σύστημα των αντλιοστασίων και μετά να βρεθούν χωριά χωρίς νερό. Στον Τοπικό Σύλλογο του Μυλοποτάμου πριν από κάμποσο καιρό έφτασε ένα βιντεάκι με παράνομη εγκατάσταση. Αν άλλαξε κάτι από όταν έγινε η ενημέρωση; Δεν άνοιξε ρουθούνι. Αν πρόκειται να αλλάξει κάτι από εδώ και πέρα; Μόνο αν ο Δήμος επέμβει.

Σωλήνες που φεύγουν προς πάσα κατεύθυνση από δημόσια κτίρια ακόμη και εκκλησίες σε χωριά και καταλήγουν κάπου αλλού; Ψάξτε στα χωριά σας. Δείτε σωλήνες που ξεπετάγονται και που καταλήγουν. Μάτια έχετε.
Δεν ξέρω τι σόι κουμπαριές είναι αυτές με υδραυλικούς κάθε λογής, νόμιμους ή μη, ανθρώπους που έχουν θέσεις εξουσίας και μπορούν να επηρεάσουν, αλλά πραγματικά ο Δήμος πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα.

Από τη στιγμή που είναι ενήμερος με κάθε τρόπο, πρέπει να ψάξει να βρει ότι παράνομο υπάρχει πάνω στο νησί, ότι του έχει υποδειχθεί, να το κόψει και να δώσει πρόστιμα. Όχι μόνο λόγια. Χορτάσαμε από λόγια. ΦΤΑΝΕΙ.

Εκτός αν η τοπική εξουσία οικογενειών, προέδρων και συλλόγων φτάνει ως τον Δήμο και μπορεί να σταματήσει κάθε είδους παράνομο ξήλωμα. Είναι το μόνο που με ανησυχεί στη περίπτωση που συμβαίνει. Σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Πλέον δεν βρέχει όπως παλιά. Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται και όπως συμβαίνει παντού υπάρχουν οι κουτοπόνηροι. ''Αφού το κάνουν και οι υπόλοιπο γιατί όχι και γω;''. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Δεξαμενές φτιάχνονται, χρησιμοποιούνται σωστά, υπάρχει μέτρο.

Δεν είμαστε κάποιο νησί σε τριτοκοσμική χώρα.
Βοηθήστε το νησί μας με κάθε τρόπο για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.