Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Χρηματοδότηση 90.000€ για Δράσεις Πυροπροστασίας από το Πράσινο Ταμείο



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 90.000€ για την υλοποίηση της πρότασης «Ενίσχυση πυροπροστασίας στο Δήμο Κυθήρων» από τον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

Στον Δήμο Κυθήρων πλήθος οικισμών είτε περικλείονται είτε έχουν εν επαφή δάση ή εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας και, συνεπώς,  είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την προστασία τους από ενδεχόμενη πυρκαγιά. Στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδοτείται η υλοποίηση περιμετρικών ζωνών αντιπυρικής προστασίας, μέσου πλάτους δέκα (10) μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, και η υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών όπως αυτές θα τεκμηριωθούν από Τεχνική Έκθεση, η οποία θα εγκριθεί από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία και την Εγχώριο Περιουσία.

Η δημιουργία των περιμετρικών ζωνών μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς και διευκολύνει την προσέγγιση των πυροσβεστών. Ο Δήμος Κυθήρων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ολοκλήρωση των απαιτητικών διοικητικών διαδικασιών ώστε να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες δράσεις το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.