Header Ads

Header ADS

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ: Αναλγησία η παραλογισμός;

 

Αναλγησία η παραλογισμός;

Του Μανώλη Αντωνάκου

Ενώ το κράτος είναι κάτοχος εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, αντί να προβεί σε ολοκληρωμένες ενέργειες μέτρων πυρασφάλειας, καταφέρεται με νομοθετικές ρυθμίσεις εναντίον των Πολιτών θεωρώντας τους ενδυνάμει εμπρηστές.
Είναι αδιανόητα τα πρόστιμα και οι ποινές που θεσπίστηκαν με το νόμο 4662/20 καθώς και με τις πρόσφατες ρυθμίσεις του άρθρου 53Α του νόμου αυτού όπως ισχύει σήμερα.
Ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αγροτικές καλλιέργειες αφού βρίσκονται εντός οικισμών σε όλη της Επικράτεια, απειλούνται με εξοντωτικά πρόστιμα και ποινικές διώξεις.
Η πυροπροστασια δεν μπορεί να γίνει με τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Ούτε οι Δήμοι με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού μπορούν να καλούνται να μετατραπούν σε "αγροφύλακες" όπως τους ζητά ο νομοθέτης. Ούτε φυσικά οι Πολίτες να γίνονται καταδότες των γειτόνων τους.
Αυτά είναι παράλογα αντικοινωνικά και απάνθρωπα.Οι αγρότες, καλλιεργητές καθαρίζουν από μόνοι τους τα χωράφια τους για να μπορούν να συγκεντρώνουν τους καρπούς κάθε καλλιέργειας.Δεν μπορεί όμως να επικρέμεται πάνω τους η δαμόκλειος σπάθη του παραπάνω νόμου που ψήφισε στη Βουλή η Κυβέρνηση.
Το άρθρο 53 Α του νόμου 4662/20 όπως ισχύει πρέπει άμεσα να αλλάξει.
Ας ξεκινήσει πρώτα η Πολιτεία να καθαρίζει τις εκτάσεις του Δημοσίου και μετά να σκεφθεί πως πρέπει να αντιμετωπίσει τις ιδιωτικές εκτάσεις και κτίσματα με διάλογο με όλους τους φορείς και όχι επιβάλλοντας αναγκαστικά μέτρα.
Γιατί όπως τόνισε και ο Συνήγορος του Πολίτη δεν μπορούν να εφαρμόζονται αντι συνταγματικές διατάξεις σε βάρος της ατομικής ιδιοκτησίας.
Το Υπουργείο Κλιματικής αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και η Κυβέρνηση οφείλουν αντί να φέρνουν σε αδιέξοδο χιλιάδες Πολίτες να αλλάξουν άμεσα το Νόμο.

Όλες οι αντιδράσ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.