Header Ads

Header ADS

Κυβερνητική επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή… αντιδρούν για το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα



Τη στιγμή που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στα κάγκελα και προχωρούν σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα διοικητικά δικαστήρια για να «ακυρώσουν» το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, το Μαξίμου όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά και τους επιτίθεται.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «για τον συγκεκριμένο νόμο, έχω απαντήσει πάρα πολλές φορές. Δεν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι απόψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες μάλιστα φτάνουν στο σημείο μέχρι και να εργαλειοποιούν τραγικά δυστυχήματα για να κάνουν προεκλογική καμπάνια υπέρ κομμάτων. Να το συνεννοηθούμε αυτό. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι κάποιοι συνδικαλιστές είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εγώ για τον νόμο αυτό έχω τοποθετηθεί. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει στοχοποίηση κατά -συλλήβδην- των ελεύθερων επαγγελματιών. Γι΄ αυτό και υπήρξαν εξαιρέσεις. Υπήρξε η δυνατότητα, όπως πολύ σωστά εκ των υστέρων, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, προβλέφθηκε να αμφισβητηθεί αυτό το τεκμήριο».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «αν θέλουμε να λέμε όλη την αλήθεια, όπως είχαμε πει και τότε, δεν μπορεί το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό των μισθωτών. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την ίδια στιγμή την Κυβέρνηση ότι θέλει να επιτεθεί -που δεν θέλει να επιτεθεί- στους ελεύθερους επαγγελματίες και να την κατηγορούμε ότι δεν κάνει και τίποτα για τη φοροδιαφυγή».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.