Header Ads

Header ADS

Όλα τα σφάζει όλα τα ανασχηματίζει για να γλυτώσει ο Μητσοτάκης



Στις 9 Ιουνίου του 2014, ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ήττα του στις Ευρωεκλογές προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης , πιστεύοντας, όπως έλεγε σε στενούς συνεργάτες, ότι “τους έχει”. Στις δημόσιες τοποθετήσεις ήταν πιο συγκαταβατικός διαρρέοντας:

«Νέα αρχή για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έβγαλε τα συμπεράσματά του από την ήττα στις ευρωεκλογές και προχώρησε σε έναν από τους πιο εκτενείς ανασχηματισμούς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας».

Τελικώς το μόνο που είχε ο Σαμαράς ήταν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και αρκετές αυταπάτες. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015, αποχώρησε από το Μαξίμου και δεν είχε ούτε το τακτ να παραδώσει επισήμως το Μέγαρο στο νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει να γίνει πρωταγωνιστής της επανάληψης της Ιστορίας, δηλαδή να μετατρέψει σε κωμωδία το δράμα του, όπως θα έλεγε και ο Κάρολος. Τις επόμενες ώρες θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό για να ανακόψει τις άσχημες εντυπώσεις και τη συζήτηση εξαιτίας της ήττας.

Αν όμως υποθέσουμε ότι θα πετάξει τον Αυγενάκη για να βάλει τον Ομελετάκη ή αντικαταστήσει τον Καιρίδη με τον Φουρτουνίδη, πιστεύει αλήθεια πως θα πείσει όσους τον καταψήφισαν και πολύ περισσότερο όσους απείχαν από την κάλπη, ότι βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα;

Κατ αρχάς το επικοινωνιακό εύρημα του «εντοπισμού και της αλλαγής των κακών υπουργών», εμπεριέχει εκ των πραγμάτων την παραδοχή ότι κάτι τρέχει. Υπάρχει ήττα και ενεργοποιεί εξελίξεις. Αλλά αν σφάξει τον Χρήστο Στυλιανίδη δημόσια σαν πολιτική Ιφιγένεια, ή τον αντικαταστήσει με τον άλλο Στυλιανίδη τον Ευριπίδη, υπάρχει κάποιος που πιστεύει στ αλήθεια ότι τώρα που βρέθηκε ο Στυλιανίδης με το καλό βαφτιστικό όνομα, θα φυσήξει ούριος άνεμος για τον Μητσοτάκη; Αν γδάρει τον Σκρέκα, θα αρχίσουν οι αντλίες στα βενζινάδικα να μοιράζουν φτηνή βενζίνη;

Η ευθύνη της κακής διακυβέρνησης, της αλαζονείας, της ακρίβειας, της κατάργησης των δημοκρατικών λειτουργιών ήταν θέμα των Υπουργών; Μα ακόμη και η προεκλογική εκστρατεία των Ευρωεκλογών είχε ως πρόσωπο και σήμα κατατεθέν τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Οι ομιλίες του επί πέντε χρόνια , βρίθουν από «εγώ» και πρώτο ενικό πρόσωπο με τα οποία δηλώνει πως όλα εκπορεύονται από αυτόν. Δεν φταίνε οι υπουργοί του Μητσοτάκη γιατί επέλεξαν πολιτική αφόρητη για τους πολίτες, αλλά ο Μητσοτάκης στον οποίο ανήκει και η πολιτική και η εντολή. Ακόμη και τα νομοσχέδια, τους τα έστελνε έτοιμα και συνταγμένα από το γραφείο του.

Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όσα έγιναν στη χώρα και καταδικάστηκαν τελικώς στις εκλογές. Απλώς αρνείται να πληρώσει.

Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει την ήττα και να κλείσει στόματα. Ο Μητσοτάκης μοιραία μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την πολιτική του, τους δελφίνους και στο τέλος με τον εαυτό του. Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα εμφανιστεί και κάποια Φρειδερίκη να μοιράζει χαστούκια σε υπουργούς που δεν εκτελούν εντολές. Τώρα αν τη γλυτώσει ο αποτυχημένος Σταν Γκρίνμπεργκ όπως πλέον τον αποκαλούν, θα είναι γιατί όπως μας πληροφορεί η «Καθημερινή», τον πληρώνει άλλος για χάρη της ΝΔ (το διάβασε άραγε κάποιος Εισαγγελέας;) και όχι ο Μητσοτάκης.

ΥΓ Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ο Μητσοτάκης, ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να λειτουργούν με αυτοπεποίθηση όταν όλα πάνε καλά , αλλά εκτρέπονται όταν δεν λειτουργεί το προδιαγεγραμμένο στο μυαλό τους. Με αυτή την έννοια θα έχει ενδιαφέρον και η παρατήρησή του στις δημόσιες εμφανίσεις. Το κακό είναι ότι θα εκφραστεί και σε ακόμη πιο αυταρχική πολιτική.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.