Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Ξεκινά η αποκατάσταση των Δημοτικών Ακινήτων Μητάτων



Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση δημοτικών ακινήτων Τ.Κ. Μητάτων (Παλαιό ΔΣ, Κοινοτικό γραφείο και περιβάλλων χώρος)».

Το έργο, με προϋπολογισμό μελέτης 850.000€, αφορά στην αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων στα Μητάτα ως εξής:

  • Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου θα μετατραπεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με βασική χρήση «Κινηματογραφική Λέσχη» (με ξεμπάζωμα του υφιστάμενου υπογείου)
  • Το παλαιό κοινοτικό κτίριο θα ανακαινισθεί και θα λειτουργήσει ως Δημοτικό κτίριο «γενικών χρήσεων» για τις ανάγκες του Δήμου Κυθήρων σε θέματα πολιτισμού και την υποστήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • Δημιουργείται ανοιχτό υπαίθριο «θεατράκι» 80 θέσεων με κερκίδες στο χαμηλότερο επίπεδο του οικοπέδου και διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος
  • Σε όλα τα κτήρια θα τοποθετηθούν σύγχρονα συστήματα φωτισμού και κλιματισμού καθώς και σύστημα πυρασφάλειας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Ανάδοχος του έργου, μετά από Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, αναδείχθηκε η εταιρεία «Ν. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ» και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (27,13%) ανέρχεται σε 685.483,87€ (με το ΦΠΑ). Η ορθότητα των ακολουθούμενων διαδικασιών από τις Υπηρεσίες, την επιτροπή διαγωνισμού και τα όργανα του Δήμου Κυθήρων ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο χωρίς καμία απολύτως παρατήρηση.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ως Υποέργο 2 της πράξης «Επανάχρηση εμβληματικών κτιρίων Δήμου Κυθήρων». Θυμίζουμε ότι το Υποέργο 1  «Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση “Βιτζαμανείου σχολής” και όμορων δημοτικών ακινήτων (Αστυν. Τμήμα) στη Χώρα Κυθήρων» έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο καθώς πρέπει να προηγηθεί η μεταστέγαση του Αστυν. Τμήματος στο ανακαινισθέν κτήριο του πρώην Επαρχείου Κυθήρων.

Είναι σημαντικό, επίσης, να σημειωθεί ότι οι μελέτες και για τα δύο υποέργα εκπονήθηκαν από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Κυθήρων και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Ο Δήμος Κυθήρων, συνεπώς, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση υλοποιεί δύο πολύ σημαντικά κτηριακά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.370.738€ χωρίς να δαπανήσει ούτε 1€ από ίδιους πόρους από την ωρίμανση έως και την υλοποίησή τους.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 10 μήνες.


kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.