Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ :Βγάλτε τις κακές συνήθειες από τη ρίζα και κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στο τοπίο.


Ανάρτηση της

Spyridoula Magoula

Τέλη Απριλίου βρίσκομαι στα Κύθηρα, στο Μυλοπόταμο για προσωπικές μου εργασίες. Επειτα από σχετική υπόδειξη πηγαίνω να δω αν αυτό που μου έχουν αναφέρει είναι αλήθεια. Δηλαδή παραπλεύρως του πρωην γηπέδου στο Μυλοπόταμο να έχουν απορρίψει μεγάλες οικειακές συσκευές καθώς και αυτοκίνητα. Ενημερώνεται προφορικά ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν έχει κάποια κίνηση για να απομακρυνθεί το οτιδήποτε.

Με ενδιαφέρει ένας τόπος να πηγαίνει μπροστά. Δυστυχώς λόγω των μυαλών που κουβαλούν μερικοί αυτό δεν συμβαίνει. Επειδή στις μικρές κοινωνίες μας ενδιαφέρει -σε όλα τα επίπεδα- τι κάνει ο γείτονας (όπως και το να ψοφίσει η κατσίκα του), αλλά σε περιπτώσεις που γνωρίζεις τον υπαίτιο το κάνεις μόκο και γαργάρα. Συμφέροντα και φιλίες θα πω εγώ. Συμβαίνει από πάντα. Για να διορθωθεί το κόβεις από τη σάπια του ρίζα. Και εκεί τελειώνει μια για πάντα.
Ο Δήμος υποστελεχομένος για να ανταπεξέλθει. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι. Με ενδιαφέρει όμως να ασχοληθει στέλνοντας κάποιον αρμόδιο.
Πάμε και σε κάτι πιο ουσιαστικό. Μέσα από το γήπεδο, υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί σε χωράφια που καλλιεργούνται. Πρόσβαση υπάρχει και από τον κεντρικό δρόμο, αλλά προφανώς αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ειδικά αν ο δρόμος αυτός προϋπάρχει. Αν πάλι έχει γίνει παράνομα ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι. Ακριβώς δίπλα στο γήπεδο και στα ογκώδη απορρήματα και ότι άλλη σαβούρα έχει πεταχτεί υπάρχουν καλλιέργιες. Οι καλλιέργειες μένουν ανεπηρέαστες από αυτού του είδους τα σκουπίδια; Έχετε ιδέα τι τρώτε, όταν αυτός που τα καλλιεργεί το κάνει δίπλα σε σαβούρα; Οι καλλιέργειες είναι για προσωπική χρήση ή καταλήγουν σε εστιατόρια; Γνωρίζετε τι τρώτε εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας, όταν όλα αυτά έχουν περάσει στο υπέδαφος;
Στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Μανώλη Μητσιά στη Κάτω Χώρα. Αν πάνε όλα καλά ο χώρος του γηπέδου θα χρησιμοποιηθεί ως παρκινγκ για να καλύψει μια (ελπίζουμε) sold out συναυλία. Ο ξένος και όχι μόνο ντόπιος επισκέπτης που θα τα αντικρίσει το χάλι δεν θα μας δυσφημήσει και έξω από τα Κύθηρα; Ή μήπως η ασχήμια έχει γίνει πια συνήθεια;
Τον τόπο που αγαπάμε να μισούμε και επιτρέπουμε να συμβαίνουν αυτά. Να πετάμε σκουπίδια, να μολύνουμε τη φύση, να κλέβουμε κοινοτικό και μη νερό. Γιατί όλα αυτά συμβαίνουν, αλλά δεν λένε να διορθωθούν. Βγάλτε τις κακές συνήθειες από τη ρίζα και κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στο τοπίο.
Τύχη αγαθή






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.