Header Ads

Header ADS

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ:Δυστυχώς αυτός ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο όσο υπάρχουν ανοχές.

Σχόλιο της Spyridoula Magoula στην ανάρτηση ΚΥΘΗΡΑ :Βγάλτε τις κακές συνήθειες από τη ρίζα και κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στο τοπίο.

Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά λόγια και τις πληροφορίες. Δυστυχώς αυτός ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο όσο υπάρχουν ανοχές.

Ο Δήμος και το κράτος έχουν νόμο που μιλάει για καθαρισμό οικοπέδων από χόρτα, καύσιμη ύλη, αντικειμένων κλπ. Το αν θέλει ή όχι να παρέμβει, αν πρέπει ή όχι να δώσει πρόστιμα είναι μια ιστορία δίχως τέλος γιατί ο καθένας τελικά σε αυτή τη χώρα κάνει ότι τον φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος. Εγώ μια φορά γνωρίζω πως με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας. Κάτι που θα πρέπει να κάνουμε όλοι.
Επειδή μου έγραψαν στον προσωπικό προφίλ, αλλά και στην ομάδα του Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου Κυθήρων που το ανέβασα, γιατί δεν ήρθα σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και δεν ρώτησα τον πρώην πρόεδρο και πατέρα μου για την κατάσταση αυτή. Μεταφέρω μέρος της συνομιλίας εδώ.
Ο πατέρας μου όσο ήταν πρόεδρος μίλησε με τον Αλί που καλλιεργεί εκεί και με τον Παναγιώτη Στρατηγό (επειδή είναι πρόεδρος στο τοπικό σύλλογο και πρέπει να γνωρίζει). Ο Αλί τους διαβεβαίωσε ότι θα απομακρύνει τη σαβούρα και θα κτίσει τον τοίχο (που είναι κοινοτικός και ανήκει στον γήπεδο, άρα και στο χωριό) και γκρεμίστηκε όταν πετάχτηκαν τα αμάξια. Η ζήτηση αυτή έγινε 2-3 φορές, καθώς ο χρόνος περνούσε και αυτά παρέμεναν στο χώρο. Αποτέλεσμα. Από όταν ξεκίνησε η συζήτηση αυτή μέχρι που παραιτήθηκε ο πατέρας μου τον περασμένο Δεκέμβριο και τον αντικατέστησε η Βένη αυτό που βλέπουμε φαίνεται πως συνεχίστηκε να υφίσταται. Τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Βένη με διαβεβαιώνει πως πλέον αυτά που ανέβασα δεν υπάρχουν. Έχουν απομακρυνθεί. Επειδή είμαι αυτή όμως που είμαι και επειδή κάποια πράγματα αν δεν τα δω δεν πιστεύω πως έχουν γίνει, παρακάλεσα τον πατέρα μου να πάει επιτόπου (πριν από καμία ώρα) και να μου στείλει ότι υπάρχει εκεί. Έχουν μειωθεί, αλλά σαφώς υπάρχουν και άλλα για απομάκρυνση. Τα αυτοκίνητα ακόμη εκεί.
Προσωπικά δεν κουράστηκα που πήγα ως τον Δήμο και δήλωσα ''παιδιά υπάρχει αυτό, αυτό και αυτό, μπορείτε να τα απομακρύνετε;''. Όταν ο άλλος καθυστερεί χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία, ας αναλάβει κάποιος άλλος που να μπορεί. Και το λέω καλοπροαίρετα. Στο νησί των αγ(ρ)ίων τα πράγματα κυλάνε υπερβολικά αργά και η υπομονή κάπου σώνεται.
Το θέμα εδώ είναι ο κάθε ιδιοκτήτης και μιλάμε πλέον για όλα τα Κύθηρα, αν όχι όλη τη χώρα είτε είναι ο Αλί, είτε είναι κάποιος άλλος, θα πρέπει κάπου να σέβεται τον χώρο που καλλιεργεί και συντηρεί. Δεν μπορεί να επιτρέπεται από κανέναν να κάνει έναν χώρο σκουπιδότοπο. Επειδή αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεται τον χώρο και σε 2ο χρόνο όταν μπορεί να καλλιεργεί με αυτή τη κατάσταση να επικρατεί δίπλα, τότε δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του, ούτε τους ανθρώπους που δίνει (αν δίνει) το εμπόρευμα του. Όπου και αν ταξιδέψω εντός της Ελλάδος θεωρώ απαράδεκτο να αντικρίζουμε παρόμοιες εικόνες. Το να κάνω συζητήσεις στον καφενέ του τόπου που επισκέπτομαι και οι ντόπιοι να μου κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι αρνούμαι. Είμαστε στο 2024 και κάποια πράγματα εφόσον υπάρχουν νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται ακόμη και αν ο άλλος έχει από πίσω του μπάρμπα στη Κορώνη.
Ελπίζω σε καλύτερες μέρες στο νησί μας

Διαβάστε ακόμα:
ΚΥΘΗΡΑ :Βγάλτε τις κακές συνήθειες από τη ρίζα και κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στο τοπίο.

1 σχόλιο:

  1. Εσείς να κάνετε ότι λέει η κυβέρνηση και ο νόμοι που φτιάχνει και να πιστεύετε οτι για το χάλι της χώρας φταίνε οι πολίτες και καλή τύχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.