Header Ads

Header ADS

Αδελφοποιούνται Πύλος και Κύθηρα



Στην Πύλο και την Κορώνη μεταφέρονται σήμερα και αύριο, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων και η κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, που έχουν έρθει στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου - Νέστορος.

Σήμερα στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα, όπου βρίσκονται τα θησαυρίσματα από τα Κύθηρα, θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ στις 4.30 το απόγευμα, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα

ακολουθήσει η τέλεση εσπερινού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Αύριο Κυριακή, στις 7 πρωί, τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7.45 θα γίνει η υποδοχή τους στο προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρχιερατική θεία λειτουργία από τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Στις 11 το πρωί, τα θησαυρίσματα θα αναχωρήσουν για το νησί των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύτιμοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Κυθήρων θα υπογράψουν οι δήμαρχοι Παναγιώτης Καρβέλας και Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Η εκδήλωση προβλέπει ομιλία δημάρχων - υπογραφή πρωτοκόλλου και ανταλλαγή δώρων και θα ακολουθήσει με το μουσικό σύνολο “Kalamata Music Ensemble”, σε βιολί - βιολοντσέλο - πιάνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, μεταξύ των άλλων, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης προβλέπει “την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο δήμων”.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.