Header Ads

Header ADS

ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση ειδικών κλιματιστικών μονάδων στο Παράρτημα Κυθήρων των Γ.Α.Κ, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο στο ψηλότερο και πιο εκτεθειμένο σημείο του Κάστρου της Χώρας, καλύπτοντας μια ανάγκη πολλών ετών.

Το Παράρτημα Κυθήρων των ΓΑΚ στεγάζει μοναδικής ιστορικής σημασίας Ενετικά έγγραφα του νησιού και φιλοξενεί το πολύτιμο Κυθηραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).

Η εγκατάσταση ειδικών μονάδων για την προστασία του αρχείου από τις εναλλαγές θερμοκρασίας την υγρασία και τους ισχυρούς ανέμους περιλαμβάνει: έξι (6) κλιματιστικά, τέσσερις (4) αφυγραντήρες και έξι (6) ειδικές αντιανεμικές κατασκευές.

Η αγορά και τοποθέτηση των μονάδων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Αρώνη Αυστραλίας, μετά από τη διαμεσολάβηση του κ. Σταθάτου και τη θετική εισήγηση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών. Το έργο συντόνισε το Κ.Ι.Π.Α και οι εργασίες εγκατάστασης έγιναν υπό την επίβλεψη του κ. Σταθάτου, ως υπεύθυνος του Φωτογραφικού Αρχείου.

Οι καινούργιες μονάδες έχουν, ήδη, τεθεί σε λειτουργία, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το, ευάλωτο στην υγρασία και στις υπερβολικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας, πολύτιμο περιεχόμενο των ΓΑΚ ,καθώς και την υγεία των εργαζόμενων.

Το ΚΙΠΑ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στο εγχείρημα αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.