Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ME ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ¨ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ¨ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟ

Ανάρτηση του Τοπικού Προέδρου κ. Τζωρτζόπουλου

Ως κάτοικοι ενός μικρού, ξεχασμένου τόπου και γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα του, πήραμε για πολλοστή φορά την πρωτοβουλία να κάνουμε διαπλάτυνση του δρόμου σ ένα επικίνδυνο σημείο του χωριού!

Έτσι λοιπόν με έξοδα κατοίκων, όπως κάθε φορά άλλωστε υλοποιήθηκε η διαπλάτυνση του δρόμου πάνω από την σπηλιά η οποία είναι άκρως επικίνδυνη και εγκυμονεί πολλούς κίνδυνους!Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους κατοίκους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά το έργο αυτό, όσους παραχώρησαν ένα μικρό κομμάτι γης,τον Αντρέα τον Μαριατο,τον κ.Γιώργο Συρμαλή, που μας βοήθησαν και μας έδωσαν πληροφορίες και τ αδέρφια Μανώλης Σταματάκος και Γιώργος Σταματάκος που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και στο έργο και στο οικονομικό κομμάτι αυτού!










48 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Ιδιαίτερα κατά τη διέλευση βαριών οχημάτων υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος. Θα άξιζε να αναφερθουν και τα ονόματα των ανθρώπων που παραχώρησαν κομμάτι από την ιδιοκτησία τους για το κοινό καλό, εάν φυσικά το επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανένας δεν παραχώρησε
      η επέμβαση είναι αυθαίρετη

      Διαγραφή
    2. 3 ιδιοκτησίες είναι: Ο ένας είναι ενεργός πολίτης και πάντα δρα για το κοινό καλό προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο και τον κόπο του για κοινωφελή έργα (ρωτήστε στον Καραβά, θα σας πουν). Ο άλλος είναι εξαφανισμένος εδώ και πολλά χρόνια. Ο άλλος είναι -λένε- ο Δήμος.
      Εξάλλου η κλίμακα των εργασιών είναι πολύ μικρή. Θυμίζω οτι ο Δήμος και η Εγχώριος εκπονούν έργα εκατονταπλάσιου προϋπολογισμού (πχ η επισκευή του ΔΣ Χώρας, η διάνοιξη οδού στο Σηματωρείο) χωρίς άδεια ή έγκριση από αρχαιολογία. Θα ήταν αυτογκόλ να έκαναν αυτοί καταγγελία, δεν νομίζετε;

      Διαγραφή
    3. πολύ σίγουρο σε κόβω για αυτά που λες και δεν θα σου βγει σε καλό

      Διαγραφή
  2. Καλή η διαπλάτυνση αλλά για πείτε μας ερωτήθηκαν και έδωσαν έγκριση οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων των οποίων η έκταση μειώθηκε; Μήπως η πράξη είναι αυθαίρετη; Τι γνώμη έχει ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται περι οικοπέδων αλλά γηπέδων, δεν υπάρχει ρυμοτομικό. Επομένως δεν υπάρχει θέμα μείωσης της έκτασης παρα μόνο αλλαγής της στάθμης του φυσικού εδάφους, όσο δεν υπάρχει αντίστοιχη συμβολαιογραφική πράξη. Τέλος, το αν μια ενέργεια είναι αυθαίρετη είναι ανεξάρτητο από το εάν ερωτήθηκαν οι ιδιοκτήτες.

      Διαγραφή
    2. Μικρή σημασία έχει εν προκειμένω αν μιλάμε για οικόπεδα ή γήπεδα. Εδώ πρόκειται για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας! Η μία (ιδιοκτησία) εξ αυτών μάλιστα ήταν επί μακρόν προς πώληση (υπήρχε πινακίδα μεσιτικού γραφείου). Άρα υπάρχει ιδιοκτήτης και προφανώς και τα αντίστοιχα συμβολαιογραφικά έγγραφα.

      Διαγραφή
    3. Εάν θεωρείτε οτι έχει μικρή σημασία είστε προφανώς άσχετος/η. Αλλά πέραν τούτου κι επειδή αντιλαμβάνομαι οτι έχετε αρνητική προδιάθεση για κάποιους δικούς σας λόγους: γνωρίζετε εάν υπήρχε ή όχι συναίνεση, μιλάτε για λογαριασμό άλλου ή έχετε έννομο συμφέρον;

      Διαγραφή
    4. Ακούστε λοιπόν διότι και η ασχετοσύνη σας προσεγγίζει τα όρια της αναίδειας. Η μία εκ των δύο ιδιοκτησιών στις οποίες έγινε η διαπλάτυνση είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Είχε γίνει δωρεάν από κάτοικο στην πρώην κοινότητα Καραβά . Αυτή στη συνέχεια μεταβιβάστηκε όπως ήταν φυσικό στο Δήμο (ίσως εκεί βέβαια να μην το γνωρίζουν κιόλας). Οπότε να υποθέσω ότι για την διαπλάτυνση δόθηκε άδεια από το Δήμο ως όφειλε; Ψάξτε το αν ενδιαφέρεστε. Αν δεν γνωρίζετε καλύτερα να μην μιλάτε διότι εκτίθεστε.

      Διαγραφή
    5. Σας γράφω για 3η φορά: το οτι αποδέχονται την διαπλάτυνση δεν σημαίνει οτι οι ιδιοκτήτες χάνουν εμβαδόν. Αυτό γίνεται μόνο εάν οι ίδιοι παραχωρήσουν σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφική πράξη.
      Όσον αφορά την ιδιοκτησία του Δήμου, είστε σίγουρος/η οτι είναι του Δήμου κι όχι της Εγχωρίου, μιας και δεν έχει τελεσιδικήσει η κήρυξη του αιγιαλού;

      Διαγραφή
    6. Η ιδιοκτησία αυτή είναι το κληροδότημα Δηλαβέρη και δε νομίζω να πήρατε καμιά έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για να τα κάνετε μαντάρα εκεί; Αρχαιολογία; καλά ξεμπερδέματα!

      Διαγραφή
    7. Ρε φίλε τελευταία σε βλέπω λίγο κάπως. Έφαγες πολύ;

      Διαγραφή
  3. Για το έργο αυτό ίσως έπρεπε να προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δεσμευθεί το ανάλογο κονδύλιο, να υπάρξει μελέτη μηχανικού, διότι εκτός των άλλων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε κρουστικό μηχάνημα για τον εκβραχισμό, ενώ από κάτω ακριβώς υπάρχουν σπηλιές. Τι από όλα αυτά έγινε; Δηλαδή παίρνει ο κάθε, ομολογουμένως καλοπροαίρετος πρόεδρος, ένα μηχάνημα έργου και ενεργεί κατά το δοκούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως έχετε δίκιο για την χώρα που κατοικείτε, όπως ακόμα την έχετε στο μυαλό σας. Αλλά στην επικράτεια της διαλυμένης πραγματικής ελληνικής διοίκησης είναι μοιραίο για λόγους αυτοσυντήρησης οι πολίτες να επιστρέφουν σε αυτά που από αιώνες ήξεραν: την αυτοδιοίκηση. Μιας και μιλάμε για την περιοχή σας, δεν σας είδα να κάνετε την ίδια ερώτηση (πως ενεργεί ο καθένας κατά το δοκούν) όταν η Εγχώριος διάνοιξε παρανόμως δρόμο προς το Σηματωρείο, προς το Ρούτσουνα, ασφαλτόστρωσε στο Στενοκάμπο, έφτιαξε τα υπέροχα μικροφράγματα κλπ. Τουλάχιστον εδώ ο τοπικός συμβουλεύτηκε και 1-2 επιστήμονες. Δεν λέω οτι έχετε 100% άδικο αλλά μήπως διερωτάστε κι εσείς κατα το δοκούν;
      Κατά τα άλλα, εκ του αποτελέσματος φάνηκε οτι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στις σπηλιές. Το έργο κράτησε 1 μέρα και δεν ταλαιπώρησε κανέναν. Όλα καλά καμωμένα.

      Διαγραφή
    2. Ούτε κι εγώ ισχυρίζομαι ότι κι εσείς έχετε άδικο. Το ότι γίνονταν πάρα πολλά πράγματα στραβά στην διαλυμένη ελληνική δημόσια διοίκηση δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση, κατά την γνώμη μου, ότι πρέπει μοιραία να συνεχίσουν να γίνονται και στις μέρες μας. Δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος ή ζημία από την διαπλάτυνση, όμως απλά με ενοχλεί η αυθαιρεσία από όπου κι αν προέρχεται. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που αναφέρετε, ενημερώστε με σας παρακαλώ από που αντλείτε πληροφόρηση για τις σκέψεις μου. Ίσως θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Ευχαριστώ και δεν αντιδικώ με κανέναν. Την άποψη μου εξέφρασα ήπια και δημοκρατικά.

      Διαγραφή
    3. Το ότι δεν δημιούργησε πρόβλημα στις σπηλιές πως το ξέρετε; Δια γυμνού οφθαλμού; Εάν, λέγω εάν, έγιναν εσωτερικές διαρηγματώσεις των πετρωμάτων ποιος μπορεί να το εγγυηθεί; Θα γνωρίζετε βέβαια ότι από τον δρόμο αυτό διέρχονται και βαρέα οχήματα κατά καιρούς. Όχι όλα καλά καμωμένα λοιπόν. Στη χώρα της προχειρότητας ίσως ναι.

      Διαγραφή
    4. Εσείς αλήθεια στα μη νόμιμα κατά την γνώμη σας έργα της Εγχωρίου που ακριβώς έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας; Έτσι απλά ρωτώ για να ενημερωθώ.

      Διαγραφή
    5. Μα δεν έχω αντίρηση ούτε για αυτό το έργο, η ερώτησή σας είναι άκυρη. Εσείς κόπτεσθε υπερ της υποτιθέμενης νομιμότητας.

      Διαγραφή
  4. Από πότε για την επικινδυνότητα ή μη μιας οδού αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα ο ΟΤΑ σε κατώτατο επίπεδο, αυτό του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος, χωρίς προφανώς καμμία μελέτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τότε -δεκαετίες- που τα ανώτατα επίπεδα ξύνουν τα @#%$ τους.

      Διαγραφή
    2. άρα να υποθέσω ότι ο Πρόεδρος έχει κάνει καμιά δεκαριά έγγραφα στο Δήμο για το έργο αυτό και δεν πήρε καμία απάντηση ε;

      Διαγραφή
    3. το έργο είναι 100% παράνομο. ούτε μελέτη ούτε αρχαιολογία ούτε προστασία του σπηλαίου από κάτω ούτε καμία διαδικασία. Μυρίζομαι μπλεξίματα

      Διαγραφή
    4. Ε τότε να κάνει καταγγελία κάποιος ρε παιδιά, γιατί κολώνετε; Χαχαχα σταυραετοί του πληκτρολογίου.

      Διαγραφή
    5. Κάνανε. Δεν το μαθες; Είστε τόσο αγαπημένοι στην Πλατεία Άμμο που δεν χρειάστηκαν ούτε δύο μέρες

      Διαγραφή
    6. Κι εσύ Τζίμ από που το έμαθες;

      Διαγραφή
  5. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους. Μάλιστα πρόσωπα που υπηρετούν στη δημόσια διοίκηση (και με την ευρεία έννοια) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί! Το θέμα μπορεί να λάβει νομικές διαστάσεις. Καλό θα ήταν να ακούσουμε και τη θέση του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άξιος! Όπως φαίνεται ο η περιοχή έχει τοπικό με @@ και όχι @@ τοπικό!
    Μπράβο για την δουλειά!
    Στους υπόλοιπους αντί να βγάζετε την χολή σας, ανοίξτε τα μάτια και το μυαλό να πάρετε ιδέες για το πως θα μπορέσετε και εσείς να φτιάξετε τον τόπο σας!
    Μπορείτε να πάρετε και εσείς μια κατσίκα, δεν είναι ανάγκη να ψοφήσει του γείτονα για να νομίζετε ουι είστε το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας λες! Να πάρει ο καθένας μας ένα jcb και να κάνει ότι γουστάρει ε;

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας; Δεν είστε απο την Πλ.Άμμο, ε; Αν ήσασταν θα γνωρίζατε οτι αυτό αποτελεί κοινό αίτημα των κατοίκων από εποχής Κουκούλη.

      Διαγραφή
    3. Εσυ να πας στην αγορα να πάρεις ένα μπουκάλι ξίδι!

      Διαγραφή
    4. τελειώσανε, τα πήρανε όλα το βράδυ των εκλογών!
      περιμένουμε τη νέα παρτίδα του 2028

      Διαγραφή
  7. Θυμάστε έναν καλό άνθρωπο που έβγαζε αρχαία από την θάλασσα για να τα σώσει; Μήπως θυμάστε πόσο ευαίσθητοι δεν ήταν κάποιοι για την νομιμότητα αυτής της καλής πράξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως λες για αυτόν που σου έστειλε και μήνυμα για να σε ενημερώσει;

      Διαγραφή
    2. Όχι, αυτόν που απαλλάχθηκε με βούλευμα, από αυτούς που έφτυνε.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, τον θυμάστε. Να πω πως ξεχάσατε, να σας καταλάβω

      Διαγραφή
    4. Ωραία τα λες. Πες μας τώρα. Εγκρίσεις έχετε; Αρχαιολογία; Μελέτη;

      Διαγραφή
    5. Όχι, αλλά θα ζητήσουμε να απαλλαχθούμε κι εμείς με βούλευμα, no problem

      Διαγραφή
    6. Έλα ρε ξέρεις και αγγλικά; Κοίτα να δεις η κολλεκτίβα...

      Διαγραφή
  8. Ο λαλιστατος δημοτικός σύμβουλος νότιου νησιού που εδώ και τρία χρόνια μας έχει πρήξει με τις εγκρίσεις των έργων που χάθηκε; Δεν θα κάνει καμία καταγγελία ως συνήθως; Περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ε! Το φυσάνε και δεν κρυώνει!
    Πως τους πετσόκοψες ρε αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να δω τώρα που θα τον καλέσει ο Εισαγγελέας αν θα γελάτε τόσο

      Διαγραφή
    2. Ο εισαγγελέας; Μαμά μου!!! Αχ σας παρακαλώ κύριε, μη μας καταγγείλετε στον εισαγγελέα κι εμείς λασπόνερο στο όνομα σας θα πίνουμε.

      Διαγραφή
    3. Όταν σε καλεσει ο εισαγγελέας να του πεις για το λασπονερο σε παρακαλώ πολύ

      Διαγραφή
    4. Από αυτό της ύδρευσης; Αλλά πού να ξέρεις εσύ. Σου έκανε δώρο το φίλτρο η εταιρεία.

      Διαγραφή
    5. Όταν μας καλέσει ο εισαγγελέας να του πούμε και για την εταιρεία; Θα πάμε που θα πάμε...

      Διαγραφή
    6. Η πολύ σιγουριά έχει καταστρέψει πολύ κόσμο. Έξυπνους και μη. Δεν ξέρω σε πια κατηγορία ανήκεις αλλά με τέτοια επιχειρήματα σίγουρα θα τη βγάλεις λάδι που παραβιασατε το μισό ποινικό κώδικα για να τα κάνετε όπως γουστάρετε εσείς. Go on παληκάρια μου

      Διαγραφή
  10. Αφου είσαι τόσο ειδήμων, γιατί δεν έρχεσαι μια βόλτα να μας τα πεις από κοντά;
    Μήπως κοτάς να εμφανιστείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.