Header Ads

Header ADS

: Βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: θα μπούμε σε περιπέτειες για χάρη του τυχοδιώκτη κ. Μητσοτάκη



Βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: θα μπούμε σε περιπέτειες για χάρη του τυχοδιώκτη κ. Μητσοτάκη

Κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται το εθνικιστικό-αλυτρωτικό κόμμα VMRO-DPMNE στη γειτονική χώρα, ενώ το μετριοπαθές και, σε γενικές γραμμές, φιλικά διακείμενο στη χώρα μας, σοσιαλδημοκρατικό  SDSM του Ζόραν Ζάεφ καταποντίζεται[1]. Θυμίζουμε ότι το σκληροπυρηνικό VMRO είναι φανατικά αντίθετο στην ιστορική και αρκετά ευνοϊκή για μας Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτηρίζει «προδοτική». 
Όπως ακριβώς τη χαρακτήριζε και σύσσωμη η κυβερνώσα παράταξη της Ελλάδας, της οποίας τα στελέχη υποκίνησαν μια τεράστια, ακραία τοξική, δημαγωγική εκστρατεία παραπληροφόρησης (misinformation) και αποπληροφόρησης (disinformation) για ψηφοθηρικούς λόγους. Θυμίζουμε ότι αργότερα τη Συμφωνία αυτή την άφησαν στα χαρτιά για χάρη της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής τους, υποσκάπτοντας έτσι και τη μετριοπαθή κυβέρνηση Ζάεφ, η οποία ήταν ένας αξιόπιστος και σοβαρός συνομιλητής για μας. Για τα καπρίτσια λοιπόν των ακροδεξιών, θα έχουμε πλέον μια ανοιχτά εχθρική κυβέρνηση στα βόρεια σύνορά μας, η οποία θα είναι πάντα έτοιμη να συμμαχήσει με την Τουρκία για να πλήξει τα συμφέροντά μας, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο παρελθόν. 
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θυμίζει ότι, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές, η ψήφος έχει συνέπειες, που συχνά είναι τραγικές. Δείτε, για παράδειγμα, τι πολιτικοκοινωνικό όλεθρο προκάλεσαν οι κυβερνήσεις Τραμπ στις ΗΠΑ, Μπολσονάρο στη Βραζιλία, Μοραβιέτσκι στην Πολωνία, Νετανιάχου στο Ισραήλ, των Συντηρητικών στο Ηνωμένο Βασίλειο και Μιλέι στην Αργεντινή. Όπως οι προαναφερθέντες, έτσι κι ο κ. Μητσοτάκης κι η κουστωδία του δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Εξελέγησαν και κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τι ψήφιζε. Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες  του από δω και μπρος.
Πηγή:
[1] News24/7 (2024). Βόρεια Μακεδονία: Κοντά στην αυτοδυναμία το VMRO. [online] News 24/7. Available at: https://www.news247.gr/kosmos/voreia-makedonia-katharo-provadisma-gia-to-vmro/.
#ΚομμαΠειρατωνΕλλαδας #ΕξωτερικηΠολιτικη #ΒορειαΜακεδονια
Φωτό: Associated Press

=====================ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ======================

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.