Header Ads

Header ADS

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων στην υπ’ αριθ. 9/2024 (Τεύχος B’ 2387/22.04.2024) Πυροσβεστική Διάταξη. Επισημαίνεται ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω διάταξη, επισύρει πολύ υψηλά διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 19/2024 (Τεύχος B’ 2550/30.04.2024) Πυροσβεστική Διάταξη. Επιπρόσθετα, προβλέπονται βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα.

Τέλος, υπενθυμίζεται η υποχρέωση, των ιδιοκτητών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, για τον καθαρισμό και την συντήρησή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.