Header Ads

Header ADS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Μια αρχική ιδέα που εξ αρχής φαινόταν απαιτητική ως προς την υλοποίησή της, αποτέλεσε κίνητρο τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς. Αφιερώνοντας πολλές ώρες μαθημάτων, αρκετό κόπο και προσπάθεια, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες κατάφεραν τα παιδιά να ετοιμάσουν το 90% της μακέτας. Σχεδόν τρείς μήνες προσπάθειας για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα!

Η ιδέα της μακέτας ήταν η συνεργασία των δύο εργαστηρίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια μακέτα ενός τμήματος της Νεάπολης αφήνοντας στα παιδιά ορισμένες ελευθερίες. Οι ελευθερίες αυτές είχαν να κάνουν με την σχεδίαση των κτηρίων, την σχεδίαση των επιμέρους εξαρτημάτων (αυτοκίνητα, μνημεία,σκάφη) καθώς και με την ζωγραφική αυτών των αντικειμένων.

Σκοπός μας δεν ήταν να έχουμε μια πιστή απεικόνιση ως προς την εικόνα των κτηρίων ή τις διαστάσεις τους. Είχαμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σχέδια αλλά δεν το κάναμε. Με γνώμονα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του project και με σύμμαχο τα μαθηματικά σχεδιάσαμε από το μηδέν τα επιμέρους κομμάτια της μακέτας . Καθ' όλη τη διάρκεια της κατασκευής γνωρίσαμε τα γεωμετρικά σχήματα καθώς και τον συνδυασμό τους για τη δημιουργία νέων αντικειμένων, τις έννοιες του εμβαδού και του όγκου ,τις διάφορες μονάδες μέτρησης καθώς και την έννοια της κλίμακας στις κατασκευές .Είδαμε βήμα βήμα πως ένα ψηφιακό σχέδιο "φεύγει" από ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή και δημιουργείται ένα νέο αντικείμενο .Τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της 3D εκτύπωσης καθώς και νέους τρόπους να εντάξουμε την τεχνολογία στην καθημερινότητά μας . Τα παιδιά του εργαστηρίου ρομποτικής εργάστηκαν έχοντας υπόψιν αυτό που σχεδιάζουν να μπορεί να το διαχειριστεί το εργαστήρι ζωγραφικής.

Το εργαστήρι ζωγραφικής απ την μεριά του είχε να διαχειριστεί τις υφές της θάλασσας, της άμμου, του χώματος καθώς και τα διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα. Ταυτόχρονα τα παιδιά έβαφαν όλα τα επιμέρους τμήματα που σταδιακά ερχόντουσαν από το εργαστήριο ρομποτικής. Μια καλά συντονισμένη συνεργασία που απέδωσε καρπούς μια εβδομάδα πριν το Πάσχα όπου έγινε και η τελική παρουσίαση της μακέτας. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τα παιδιά όσο και τους δασκάλους.

Η κούραση, η απογοήτευση, ο ενθουσιασμός , η προσμονή για το τέλος είναι συναισθήματα που εναλλάσσονται απότομα στις μικρές ηλικίες και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η επιμονή τους και η συνεργασία τους απέδωσαν καρπούς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το αποτέλεσμα σας άρεσε και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας. Μια πολύ όμορφη βραδιά για την παρουσίαση ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε

facebook: 

8ewriakpraksi 
Δια Χειρός Τζερεφός Νικόλαος
Instagram: 
8ewriakpraksi 
diaxeirostzerefosnikolaos








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.