Header Ads

Header ADS

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΚΕΠ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και κατόπιν σχετικής δενδροκομικης αξιολόγησης και τεχνικής έκθεσης και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και έκδοσης σχετικής πολεοδομικής άδειας, αποφασίσθηκε η κοπή του δέντρου αροκαρια από το πεζοδρόμιο έμπροσθεν ΚΕΠ. 

Το συγκεκριμένο δέντρο αναπτύσσει ρίζες σε μήκος 1/4 του ύψους του και επιλέγεται για φύτευση σε πάρκα και πλατείες κι όχι σε κράσπεδα πεζοδρομίων. 

Ήδη είχαν δημιουργηθεί εκτεταμένες βλάβες από τις ρίζες όχι μόνο στο πεζοδρόμιο, αλλά και στο  δίκτυο και στις υδρορροες των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Επίσης σύμφωνα με την δενδροκομικη έκθεση αξιολογήθηκε υψηλή επικινδυνότητα σε περίπτωση θραύσης ή ανεμορριψιας και λόγω πρόκλησης ζημιάς στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο. 

Τα υπόλοιπα δέντρα ( αγγελικουλες) επί του έργου,  μεταφύτευτηκαν .

Η φωτό είναι από τις αγγελικουλες που μεταφύτευτηκαν στον κήπο στο Δ, ο οποίος καθαρίστηκε και έγινε περιποίηση και των υπολοίπων δέντρων και φυτών. 

Τέλος με την ολοκλήρωση της ανάπλασης των πεζοδρομίων θα υπάρξει σχεδιασμός για την αναπλήρωση του πράσινου  σε συνεννόηση με το κοινοτικό συμβούλιο Νεάπολης, με φυτά που αντέχουν στην αλατότητα και η σκέψη είναι να τοποθετηθούν σε πυθάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.