Πάνω από 20.000 μουσουλμάνους αλλοδαπούς αναμένουν στην Κρήτη από τις ακτές της Λιβύης
Μεγάλες οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών στα λιβυκά παράλια
Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση δεν είναι οι 25.000 μουσουλμάνοι αλλοδαποί οι οποίοι είναι έτοιμοι να αποβιβαστούν στην Κρήτη, αλλά τι θα γίνει μεσούσης της τουριστικής περιόδου και πως θα μεταφερθούν στην Αττική αφού τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι πλήρη λόγω των καλοκαιρινών μετακινήσεων.
Έτσι οι τοπικές αρχές εξετάζουν τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου παραμονής για τους επερχόμενους αλλοδαπούς στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου, επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Καρτερού.
Οι συγκεκριμένοι δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργάτες γης καθώς η κυβέρνηση αναμένει την άφιξη μεταξύ 40 και 100 χιλιάδων εργατών από διάφορες χώρες, με τις οποίες θέλει να έρθει σε συμφωνία.
Το τι θα γίνει με τους 25.000 και πλέον αλλοδαπούς που έρχονται στην Κρήτη δια θαλάσσης είναι άγνωστο, θα υπάρξει όμως εργώδης προσπάθεια για να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα όπως και οι χιλιάδες άλλοι που έχουν έρθει από το 2020 και μετά.
Μέσα σε ένα 24ωρο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αποβιβάστηκαν στην Κρήτη, σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά μεταφοράς, 220 μουσουλμάνοι. Να σημειωθεί ότι μόνο μέσα σε 24 ώρες, 91 παράνομοι αλλοδαποί έφτασαν στην Τρυπητή Γαύδου, ενώ καθημερινά κατά μέσο όρο φτάνουν περί 30 με 35 μουσουλμάνους. Μόνο σήμερα Τρίτη δεν υπήρξαν αποβιβάσεις καθώς πνέουν άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ.
Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών τα ταχύπλοα ετοιμάζονται να αποπλεύσουν ξανά κατά κύματα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού κύριο μέλημά της είναι η μεταφορά τους στην ενδοχώρα που χωρά τους πάντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια