Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΥΘΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

 


<Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΥΘΟΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ> την επόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου, ταξιδεύει στην Κύπρο, με τον μαέστρο της, πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ.ΔΙ.ΧΟ. κο Τιμόθεο Λιγνό, για να συμμετάσχει στην εθνική συναυλία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τραγουδάμε μαζί με πάνω από 2000 χορωδούς από την Ελλάδα και την Κύπρο, για την ειρήνη, τους αγώνες, την προσφυγιά, και την ελευθερία των λαών.

Η μεγαλειώδης Εθνική Συναυλία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία με αφορμή τα πενήντα χρόνια, μισός αιώνας, εισβολής και κατοχής των Τούρκων στην Κύπρο. Την κατοχή της Κερύνειας, της Αμμοχώστου, του Καραβά, της Μόρφου και άλλων πόλεων και χωριών. Πενήντα ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς, αγνοουμένων, διαίρεσης του νησιού σε βόρεια και νότια Κύπρο, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε, καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλαγής του δημογραφικού χαραχτήρα του νησιού. Πενήντα χρόνια αγώνα και προσπάθειας λύσης του κυπριακού προβλήματος, στην Κύπρο παραμένει η πράσινη γραμμή να χωρίζει την μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη στα δύο και συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στα χέρια του Τούρκου κατακτητή..
Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στην Κύπρο, στο κλειστό Στάδιο “Ελευθερία” στη Λευκωσία Η συναυλία, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, παρουσία των πρεσβειών που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και άλλων εκπροσώπων της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης. Θα προσφέρει μια μεγαλειώδη τελετή έναρξης και θα παρουσιάσει χορωδίες, ορχήστρες, ωδεία, σχολεία και πολιτιστικές ομάδες από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα.
Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου με 200 μουσικούς.
Στην τελετή έναρξης θα της Εθνικής Συναυλίας, θα συνοδεύει τα Σωματεία η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αστυνομίας Κύπρου και η Στρατιωτική Ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς! Την συναυλία διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Χορωδιών Κύπρου.

2 σχόλια:

  1. Έχετε κάνει λάθος στην ημερομηνία….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό δεν λειτουργεί η οικονομική υπηρεσία τού δήμου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.