Header Ads

Header ADS

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Θεοδούλη Σπυριδάκου:Ο Δήμος μας ο «Συνδικαλιστής».



Ο Δήμος μας ο «Συνδικαλιστής».

--------------------------------------
Αύριο, 28 Φεβρουαρίου 2024, κλείνει ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Η κοινή γνώμη, η οποία συγκλονισμένη αναζητούσε πέρυσι τους λόγους για τους οποίους συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, σήμερα επιζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την απαράδεκτη ολιγωρία και την ανευθυνότητα της πολιτείας καθώς και των εμπλεκομένων φορέων που δεν μερίμνησαν για την ασφάλεια των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων νέοι, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αδιαφορία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
Η διαπίστωση του «πάμε κι όπου βγει» στην Ελλάδα του 2024 έγινε με τον πιο ωμό και συνάμα βίαιο τρόπο καθώς όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι τα λάθη και οι παραλήψεις πολλών ετών οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών.
Σήμερα παραμονή και ημέρα μνήμης, στην είσοδο του δημοτικού καταστήματος Βοιών αναρτήθηκε η εικονιζόμενη αφίσα.
Στην αφίσα απεικονίζεται κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που αφορά εργασιακά δικαιώματα, αυξήσεις μισθών, κλπ, συμπεριλαμβάνοντας και συγχέοντας αλόγιστα, (στην ίδια αφίσα) το σοβαρό δυστύχημα στα Τέμπη.
Οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ σαφώς διαχωρίζονται ηθικά, πολιτικά και ουσιαστικά από το δυστύχημα και σαφώς δεν μπορεί να χωρέσουν σε μια κοινή αφίσα. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο να έχει δοθεί έμφαση στη στήριξη του αγώνα των οικογενειών και στην άνευ όρων απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των θυμάτων και όχι να συγχέεται ή να ταυτίζεται με άλλου είδους διεκδικήσεις.
Το θέμα των Τεμπών είναι υπερκομματικό και αφορά σε όλη την κοινωνία ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου και ιδεολογίας.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για μια άστοχη και προκλητική ενέργεια και μάλιστα στην πόρτα του δημοτικού καταστήματος.
Εύχομαι να βρεθεί το πρωί κάποιος με ενσυναίσθηση και να αφαιρέσει αυτό το κακόγουστο δημιούργημα από την είσοδο.
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.