Header Ads

Header ADS

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ:Δ/Τ



Κυθήριες/οι, Αντικυθήριες/οι

Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της δημοτικής παρατάξης Ελεύθερα Κύθηρα, θέσαμε ως πρωταρχικό ζητούμενο τον σχεδιασμό και την δημιουργία, επιτέλους, δημοτικού πλάνου για όλους τους τομείς (τουρισμό, χωροταξία, συγκοινωνία, κοινωνική μέριμνα κλπ). Για άλλη μια φορά η έλλειψη τους μας οδηγεί στην τακτική του μπαλώματος. Για το μείζον θέμα της αδυναμίας άμεσης αντικατάστασης του πλοίου Aqua Jewel η πρόταση μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 07/02/24 ήταν η εξής: να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή ιδιωτών ειδικών η οποία σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του Δήμου να ελέγχουν τους όρους της σύμβασης επιχορήγησης, με σκοπό την πραγματική εξυπηρέτηση των νησιών μας. Αυτή η πρόνοια έπρεπε να ήταν αυτονόητη εδώ και αρκετά χρόνια καθότι η τρέχουσα σύμβαση στοχεύει αποκλειστικά στο κέρδος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και σίγουρα όχι των νησιών μας. Σας την παραθέτουμε να την διαβάσετε:https://www.antikythira-enosi.gr/images/pdf/symvasiploiou2022.pdf

Αν δεν αλλάξει αυτή η σύμβαση σε μελλοντικό όμοιο ή παρόμοιο γεγονός θα μείνουμε πάλι χωρίς πλοίο. Οι διοικούντες του Δήμου δεν φέρουν ευθύνη για την πρόσκρουση, φέρουν όμως για την πάγια απουσία στρατηγικής, για την παγίωση της νοοτροπίας «βλέπουμε όταν θα δημιουργηθεί το πρόβλημα». Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι αρετές, εδώ όμως πρόκειται περί άλλου: η έλλειψη πρόβλεψης, η αποσπασματικότητα και οι φιλότιμες αλλά σπασμωδικές ενέργειες οδηγούν νομοτελειακά σε αυτά τα κωμικοτραγικά που ζούμε τις τελευταίες 10 μέρες.

Και φυσικά όπως κάθε φορά, η έλλειψη ικανών στελεχών επιβεβαιώνει την προεκλογική μας έκκληση ότι στο νησί μας θα έπρεπε να υπάρχει ΜΙΑ, ενιαία δημοτική παράταξη ώστε η κοινωνία μας να παίρνει το μέγιστο από όλους τους ικανούς συμπολίτες μας. Αλήθεια, από ολόκληρη τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση επί τόσες θητείες, κανείς δεν βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια να διαβάσει τη σύμβαση, να καταλάβει τι συμβαίνει, να εισηγηθεί μια πολιτική παρέμβαση βελτίωσης των απαράδεκτων όρων;

Η πρότασή μας έχει δημοσιοποιηθεί από τις 7 Φεβρουαρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά το περιστατικό. Ο συνδυασμός μας αποφάσισε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τις ενέργειες των αιρετών, το οποίο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

9 σχόλια:

  1. Ζείτε σε ενα δικό σας κόσμο και ευτυχώς που δεν αναλαβατε το δήμο.. Θα πάτε εσείς στον υπουργό να του πείτε τι σύμβαση θα κανει με τον πλοιοκτητη; εδώ γελάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά. Ο εκάστοτε υπουργός δεν κλείνει συμφωνία για δική του κρουαζιέρα στο Αιγαίο, δεσμεύει χρήματα των φορολογούμενων γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να υπάρχει πλοίο που εξυπηρετεί τα Κύθηρα. Αν εσύ νομίζεις οτι ο υπουργός θα σε μαλώσει αν διεκδικήσεις τα δικαιώματα αυτών που σε ψήφισαν, τότε δεν έχεις καταλάβει ποιόν υπηρετείς ή χρωστάς γραμμάτια. Και σίγουρα δεν ζούμε στον δικό σου κόσμο του ραγιαδισμού.

      Διαγραφή
    2. ακριβώς, ζείτε στον δικό σας κόσμο, αυτό λέμε! αλλά εσείς λέγατε στον Ποταμό ότι θα πηγαίνετε και έτοιμα νομοσχέδια στους βουλευτές για ψήφιση... καλό γράψιμο λοιπόν!

      Διαγραφή
    3. Όσο και να προσπαθείς να στρέψεις τις εντυπώσεις αλλού, το συμπέρασμα των γραφομένων σου είναι ένα: για να μην μαλώσει ο υπουργός τον δήμαρχο, διαφωνείς να εισηγηθούμε να υπογράφονται καλύτερες συμβάσεις. Υπόκλιση, τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    4. Νομική Αθηνών και εσυ;

      Διαγραφή
    5. Όσοι θέλουν κάτι σωστό στη ζωή τους για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους, δεν ξεχνάνε το σοφό κανόνα :" Εργαζόμαστε με βάση το εφικτό, αλλά αλοίμονό μας εάν ξεχάσουμε το ιδανικό !"

      Διαγραφή
  2. μία παράταξη; μήπως να μην γίνονται και εκλογές καλύτερα; ωραία η δημοκρατία σας εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε ένας συνδυασμός ( το οποίο στην αληθινή δημοκρατία είναι αυτονόητο σε τόσο μικρούς πληθυσμούς διότι εύκολα δημαγωγούνται και χειραγωγούνται από συμφέροντα οι λίγοι ) εννοούμε πως ψηφίζουμε πρόσωπα , από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, για αυτό που είναι ο καθένας και όχι για αυτόν που διάλεξε για αρχηγό.

      Διαγραφή
    2. "όχι για αυτόν που διάλεξε για αρχηγό" ?!!! Δηλαδή να ψηφίζουμε τους άξιους; Α, όχι, όχι, αυτό είναι επικίνδυνο, να μην γίνονται εκλογές καλύτερα.

      Διαγραφή

Από το Blogger.