Header Ads

Header ADS

Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για «το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για «το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»



Ανακοίνωση σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για «το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα» εξέδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει:

«Το κοινό ψήφισμα Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και της “Αριστεράς” επισημαίνει αποσπασματικά ορισμένες μόνο πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ «επικαλούμενο το κράτος δικαίου». Βέβαια, αυτές οι επισημάνσεις γίνονται από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ, που θεωρεί ότι παραβιάζονται ξεπλένοντας όμως το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ. Στην πραγματικότητα όλα όσα θίγει για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τις διώξεις δημοσιογράφων είναι αποτελέσματα και της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση, στην Ελλάδα, με την οποία συμφωνούν κι έχουν ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς γι’ αυτό, οι συστάσεις του ψηφίσματος κινούνται στην κατεύθυνση της περαιτέρω θωράκισης της πολιτικής της ΕΕ και των μηχανισμών της, όπως πχ για τις υποκλοπές, αφού καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον κανονισμό της ΕΕ που επιτρέπει την εξαγωγή κι εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της για λογαριασμό του κεφαλαίου σε βάρος του λαού, κάνοντας την αδικία νόμο, το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου το αγνοεί επιδεικτικά. Για το ψήφισμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα "κράτους δικαίου" στην άγρια καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ στους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ και της "πράσινης" μετάβασης, όπως και στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστήμιων, την ίδια στιγμή που το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 16 κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Το ψήφισμα, αντίθετα ξεπλένει την κυβέρνηση της ΝΔ, χαιρετίζοντας το νομοσχέδιο που φέρνει η ΝΔ για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών για το οποίο το ΚΚΕ έχει εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις και θα το καταψηφίσει στην ελληνική βουλή.

Με βάση τα παραπάνω η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τοποθετήθηκε με παρών.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ, πρωτοστατώντας στους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.