Header Ads

Header ADS

Αποκλεισμένο παραμένει το νησί τον Κυθήρων μετά την πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι - Τηλεφωνική παρέμβαση του Ν. Αμπατιέλου στο ΥΕΝ



Αποκλεισμένο παραμένει το νησί των Κυθήρων, σχεδόν 48 ώρες μετά από το το ατύχημα πρόσκρουσης του πλοίου «Aqua Jewel» στον κυματοθραύστη του λιμένος Διακοφτίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να ρυμουλκηθεί σε ναυπηγείο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση χρειάζεται άμεση αντικατάσταση του πλοίου για τις γραμμές Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος και Γύθειο καθώς ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα προβλήματα στις προμήθειες των καταστημάτων και συνολικά του νησιού. Σημειώνεται πως το έτερο δρομολόγιο από το πλοίο «Πορφυρούσα» δεν έχει επανέλθει στην γραμμή, μετά την ετήσια συντήρησή του. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή η μόνη συγκοινωνία που λειτουργεί είναι η αεροπορική με τα 4 δρομολόγια που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του αποκλεισμού του νησιού τηλεφωνική παρέμβαση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έκανε ο Νίκος Αμπατιέλος, Βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΚΚΕ. Την άμεση αντικατάσταση του πλοίου έχει ζητήσει και ο Δήμαρχος Κυθήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.