Header Ads

Header ADS

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΛΙΑΡΟΥ:Φωτογραφική πρόσληψη ειδικού συνεργάτη



Ελαφόνησος, 20/01/2024

Επιστολή προς Δ.Σ. Δήμου Ελαφονήσου
Θέμα : Φωτογραφική πρόσληψη ειδικού συνεργάτη
Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, χωρίς να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα, ανακοίνωσε την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη, ενός πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Μονεμβασίας λίγες μέρες μετά τη παραίτηση του από Δημοτικός Σύμβουλος.
Δεν είναι δικό μου θέμα να σχολιάσω την ενέργεια του πρώην Αντιδημάρχου και τις αιτίες που την προκάλεσαν. Αυτό αφορά τους Βατικιώτες και συνολικά τους πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να επισημάνω τη παραβίαση, από πλευράς Δημάρχου Ελαφονήσου, των στοιχειωδών κανόνων τόσο της νομοθεσίας (άρθρο 163 ν.3584/7) όσο και της δεοντολογίας με την δική του ενέργεια.
Πως είναι δυνατό να ανακοινώνει τη πρόσληψη συνεργάτη και εκ των υστέρων να αναρτάται γνωστοποίηση -προκήρυξη ;
Τι θα απαντήσει στους ενδιαφερόμενους που θα κάνουν αιτήσεις με ενδεχομένως πολύ περισσότερα τυπικά προσόντα ;
Έτσι αποδεικνύεται ο σεβασμός στους Δημότες της Ελαφονήσου που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, η οποία όμως με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Ελαφονήσου είναι προαποφασισμένη ;
Φυσικά και είναι δικαίωμα του κάθε Δημάρχου να επιλέγει τους συνεργάτες του, αλλά έχει νομική και ηθική υποχρέωση να εφαρμόζει τη νομοθεσία και τη δεοντολογία.
Για τους παραπάνω λόγους καλώ, έστω και τώρα, τη νέα Δημοτική Αρχή να ακυρώσει την απαράδεκτη ενέργειά της και να προβεί σε διαφανή κρυστάλλινη επιλογή για να προσληφθεί ο καλύτερος υποψήφιος, εάν και εφόσον απαιτείται μία επιπλέον σύμβαση εργασίας που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Ελαφονήσου, δεδομένου ότι πρόσφατα προσελήφθη για πρώτη φορά Γενική Γραμματέας, επιβαρύνοντας επιπρόσθετα τις δαπάνες του μικρού Νησιωτικού Δήμου μας.
Με εκτίμηση
Λιάρου Ευσταθία
πρώην Δήμαρχος Ελαφονήσου και
επικεφαλής της μείζονος παρατάξεως
Αλλαγή και Δημιουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.