Header Ads

Header ADS

Αλεξανδρουπόλεως: «Τα κόμματα βιάζονται να πούνε «ναι» σε αυτή την προστυχιά»



Ο Μητροπολίτης εκτίμησε ότι θα διαλύσει την ελληνική οικογένεια και μίλησε για τα κόμματα που διαγωνίζονται ποιο θα πρωτοπεί «ναι» σε αυτή «τη βρωμιά και την ανηθικότητα»

Λάβρος κατά του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος, κατά το Κυριακάτικο κήρυγμά του στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στη Μαΐστρο.

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που θα διαλύσει την ελληνική οικογένεια, όπως είπε.

Σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε αποδεχθεί την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός βιάζεται, όπως είπε, να ψηφιστεί το ν/σ, εκτιμώντας ότι αν ζούσε η μητέρα του Μαρίκα, θα τον έδερνε στο Σύνταγμα για αυτή του την επιλογή, ενώ για τα πολιτικά κόμματα σημείωσε πως διαγωνίζονται ποιο πρώτο θα πει «ναι» σε αυτή «τη βρωμιά, την ανηθικότητα, την προστυχιά».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μίλησε και για τους βουλευτές, που βλέπει αυτό το διάστημα με «μεγάλη συμπάθεια», όπως είπε, αφού υφίστανται «εξευτελιστική πίεση» για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Όπως είπε, οι βουλευτές δεν θα είναι για πάντα υφυπουργοί και βουλευτές, κάποτε θα είναι απλά πατεράδες και παππούδες, διερωτηθείς πώς θα κυκλοφορούν στην κοινωνία και τι θα πουν σε έναν γονέα όταν θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μέσα στο σπίτι του, επειδή κάποτε εκείνος έδωσε τη θετική ψήφο του σε αυτό το ν/σ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αδυναμίες τους, και είναι αρκετοί οι άνθρωποι με τέτοιου είδους αδυναμίες οι οποίοι απευθύνονται στην εκκλησία και με αξιοπρέπεια δίνουν τον αγώνα τους.

«Έρχονται σ’ εμάς άνθρωποι που έχουν κάποια αδυναμία, διαφοροποίηση, αλλιώτικο προσανατολισμό. Οφείλεται στα γονίδια, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Λένε διάφορα οι επιστήμονες… Κάνουν έναν αγώνα για να βελτιωθούν, για να σηκωθούν ψηλότερα από την κατάντια που τους οδηγεί αυτό το πάθος».

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, αναρωτήθηκε αν τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να υποστούν «ψυχική και συναισθηματική ταλαιπωρία», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του και για όσα ζευγάρια επιλέγουν παρένθετη μητέρα να κυοφορήσει το παιδί τους, είτε επειδή δεν θέλει η γυναίκα να χαλάσει το σώμα της είτε επειδή έχουν πολλές δουλειές. «Η μάνα δεν είναι θερμοκοιτίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όλοι παλεύουμε, άλλος με ένα πάθος, άλλος με ένα άλλο… Ο ίδιος ο Χριστός ξέρει ότι δεν είμαστε αναμάρτητοι, θέλει όμως τον ιδρώτα μας, θέλει να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να γίνουμε λίγο καλύτεροι, να ανέβουμε ψηλότερα» κατέληξε ο Μητροπολίτης.

.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.