Header Ads

Header ADS

Τι είναι η ζελατινοδυναμίτιδα: Πού χρησιμοποιείται το ισχυρό εκρηκτικό και τα συστατικά του



Η ζελατινοδυναμίτιδα είναι ένα ισχυρό εκρηκτικό κατάλληλο για ανατινάξεις.

Συναγερμό προκάλεσε στις αρχές το τηλεφώνημα για βόμβα απέναντι από την Πολυτεχνειούπολη και πολύ κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, η οποία εξουδετερώθηκε.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε τάπερ μέσα σε μία μαύρη σακούλα και αποτελούταν από σχεδόν ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, συγκεκριμένα ζελατινοδυναμίτιδα, μπαταρία, καλώδια και διακόπτη

Τι είναι η ζελατινοδυναμίτιδα


Η ζελατινοδυναμίτιδα αποτελεί ένα εκρηκτικό με υψηλές τιμές ενέργειας, πυκνότητας και ταχύτητας έκρηξης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η extraco, με κύρια συστατικά της το νιτρικό αμμώνιο, τη νιτρογλυκόλη και τη νιτροκυτταρίνη.

Διαθέτει ικανοποιητική αντοχή στο νερό. Η ανάφλεξη του εκρηκτικού αυτού μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν κοινό πυροκροτητή.

Θεωρείται το πλέον κατάλληλο για ανατινάξεις σε σκληρά πετρώματα και δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Ανάλογα με το μέγεθος του διατρήματος, η ζελατινοδυναμίτιδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφανειακές και υπόγειες ανατινάξεις είτε σαν εκρηκτικό έναυσης (primer), είτε σαν κύριο εκρηκτικό στον πυθμένα (bottomcharge), είτε σε όλο το μήκος του διατρήματος (columncharge).

Η τεχνική της ονομασία είναι «εκρηκτικές ύλες για ανατινάξεις τύπου Α».

Πηγή: www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.