Header Ads

Header ADS

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον πρώην Πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών



Εκδήλωση-αφιέρωμα στον πρώην Πρόεδρο της

Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου, αφιερωμένη στη δράση και την προσωπικότητα του πρώην Προέδρου της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών, κ. Βρεττού Κυπριώτη.

Η πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης σκοπό είχε να τιμήσει τον Βρεττό Κυπριώτη για τη μεγάλη και πολυεπίπεδη προσφορά του στον Κυθηραϊκό σύλλογο του Πειραιά.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθήρων, του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών καθώς και η Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων ο Άγιος Μύρων, με τους οποίους συνεργάστηκε αγαστά επί σειρά ετών.

Στην εκδήλωση μίλησαν για την ζωή και το έργου του, οι κ. Παναγιώτης Κρητικός, Κώστας Καλλίγερος και Χαράλαμπος Σούγιαννης. Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε στα σχολικά και φοιτητικά τους χρόνια. Ο κ. Καλλίγερος στην μετέπειτα δράση του ως Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Τμήματος Νέων της Αδελφότητας και για τα πρώτα χρόνια στον Πειραιά. Ο τρίτος ομιλητής κ. Σούγιαννης αναφέρθηκε στην έντονη δράση του κατά την διάρκεια της Προεδρίας του.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικό με την πολυεπίπεδη δραστηριότητά του σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο κ. Κυπριώτης με το χάρισμα του μουσικού του ταλέντου, από τα νιάτα του ως σήμερα, προσέλκυε κόσμο γύρω του. Πάντα ευαίσθητος και ανήσυχος προσπαθούσε να παρέμβει ο σύλλογος σε ότι χρειαζόταν το νησί.

Με πολλή επιτυχία μίλησαν χωριανοί του, συνομήλικοί του και παιδιά από το τμήμα νέων της Αδελφότητας. Αναφέρθηκαν στην επικοινωνία τους μαζί του και πώς τους προσελκούσε με τον τρόπο του, ώστε να περιμένουν με χαρά τις Παρασκευές την εκμάθηση παραδοσιακών και Κυθηραϊκών χορών στην Αδελφότητα.

Τέλος ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παρίσης μίλησε για τον ρόλο του κ. Κυπριώτη σε καίρια θέματα του συλλόγου και σημαντικές στιγμές τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Του απένειμε τιμητική πλακέτα, όπου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε ο πρώτος επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου. Ο κ. Κυπριώτης συγκινημένος αλλά και χαρούμενος, μίλησε ζεστά για όλη αυτήν την αναγνώριση από τους Κυθηρίους και τους ευχαρίστησε θερμά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο










1 σχόλιο:

  1. Ν α ζήσετε κ. Κυπριώτη, σας ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχετε προσφέρει στο Σύλλογο, στα παιδιά και στα Κύθηρα. Να είστε καλά πολλά χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.