Header Ads

Header ADS

«Τζάμπα η ρουφιανιά»: 140 χιλ. καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για φοροδιαφυγή θα μείνουν απλήρωτες!



Πολλοί δεν θα κάνουν άλλη δουλειά από το να…σκανάρουν αποδείξεις έχοντας το «κάρφωμα» ως κύρια ή συμπληρωματική πηγή εσόδων!

Μεγάλη απογοήτευση έρχεται για όσους «κάρφωσαν»… πρόωρα συμπολίτες τους ή επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή, καθώς περί τις 140 χιλ. καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα θα μείνουν απλήρωτες.

H κυβέρνηση ως γνωστόν, έχει ορίσει «χρηματική επιβράβευση» 100-3.000 ευρώ (ανάλογα το ύψος της παράβασης) σε όσους καταγγέλλουν άλλους πολίτες ή επιχειρήσεις.

Αυτό όμως δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή πριν την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

«Τζάμπα η ρουφιανιά. Αυτοτελώς ρουφιανευόμενο εισόδημα», έλεγαν ειρωνικά οι δημοσιογράφοι.

Συμπλήρωσαν μάλιστα πως θα υπάρχουν πολλοί που δεν θα κάνουν άλλη δουλειά από το να…σκανάρουν αποδείξεις, έχοντας το «κάρφωμα» ως κύρια ή συμπληρωματική πηγή εσόδων!

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε πως «οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν μηδενικό εισόδημα, είναι ή δεν είναι παράλογο αυτό;».

Με λίγα λόγια τους είπε ότι φοροδιαφεύγουν. Όμως, αυτά δεν τους τα είπε πριν τις διπλές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου όταν και έσπευσαν μαζικά για να ψηφίσουν τον ίδιο και το κόμμα του ώστε να παραμείνει στην εξουσία.

Γιατί, αν τους το είχε πει τότε μάλλον η εκλογική τους συμπεριφορά θα ήταν διαφορετική.

Η τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών είναι εκ των βασικών και πατροπαράδοτων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.