Header Ads

Header ADS

Philoxenia 2023: Σταθερά ανοδική η τουριστική κίνηση στα Κύθηρα



Στη Philoxenia 2023 και το περίπτερο 13 το νησί των Κυθήρων δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές του τόπου.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Χαρχαλάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», επισημαίνοντας ότι τα Κύθηρα είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός, ανήκουν στα Επτάνησα αλλά έχουν στοιχεία και από τις Κυκλάδες.

«Είναι ένα νησί με πάρα πολλές δυνατότητες και πάρα πολλές επιλογές για τον πιθανό επισκέπτη, από τις πολύ καλά οργανωμένες παραλίες, μέχρι εκείνες τις οποίες θα προσεγγίσει μόνο με σκάφος ή με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο δια ξηράς. Διαθέτει πάνω από 45 παραλίες, 65 περίπου παραδοσιακούς οικισμούς, μία πολύ καλή ακτοπλοϊκή πρόσβαση από τον Πειραιά, από τη Νεάπολη της Λακωνίας, από το Γύθειο, από την Κρήτη και συνδέεται αεροπορικώς καθημερινά με την Αθήνα.

Φέτος το νησί έκλεισε με μία εντυπωσιακή άνοδο επισκεψιμότητας, αγγίξαμε περίπου τις 95.000 αφίξεις, που είναι αριθμός-ρεκόρ για τα δεδομένα των Κυθήρων, περίπου 13-14% αύξηση από πέρσι και μεγάλο ποσοστό αυτών των επισκεπτών ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στράτος Χαρχαλάκης.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.