Header Ads

Header ADS

Νίκος Πουλμέντης - The 2Night Show: Από τα Κύθηρα, σεφ στον Λευκό Οίκο



Ο Νίκος Πουλμέντης μίλησε στο The 2Night Show για την περιπέτειά του στην Αμερική μέχρι να καταξιωθεί.

Γράφει η 

Ο σεφ Νίκος Πουλμέντης βρέθηκε στο The 2Night Show το βράδυ της Δευτέρας 6/11 και μίλησε για τη μεγάλη μαγειρική του διαδρομή από τα Κύθηρα στον Λευκό Οίκο και τις μεγάλες κουζίνες.

Στο νησί του στα Κύθηρα είχε εστιατόριο για 19 χρόνια, αλλά λόγω κρίσης αναγκάστηκε να το αφήσει και να μεταναστεύσει στην Αμερική. Εκεί αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μέχρι να βρει δουλειά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ είχε απογοητευτεί πολύ συνάντησε τυχαία κάποιον που τον βοήθησε να βρει την πρώτη του δουλειά σε εστιατόριο και μετά από τρεις εβδομάδες κατάφερε να βρει σπίτι για την οικογένειά του.

Ο Νίκος Πουλμέντης μετά από 8 μήνες παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες του ζητήθηκε να προτείνει ένα μενού για τον Λευκό Οίκο και τελικά τον επέλεξαν. Μαγείρεψε για τον Μπάρακ Ομπάμα και όπως λέει αυτό του αναγνωρίστηκε πριν από 3 χρόνια, καθώς έπρεπε να αποδείξει πως μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα στη μαγειρική.

ADVERTISEMENT

Ακολούθησε η νίκη του στο μαγειρικό σόου «Chopped 2018» και τα γυρίσματα για το τηλεοπτικό δίκτυο Food Network. Παράλληλα παρουσιάζει πρωτοποριακές παραλλαγές στις παραδοσιακές συνταγές, όπως είναι το σούσι με αμπελόφυλλα. Επίσης κάνει διαλέξεις και σεμινάρια μαγειρικής. Τον Νοέμβριο κλείνει 11 χρόνια στην Αμερική και έχει πια αναγνωριστεί η δουλειά του σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης εξήγησε στο The 2Night Show πως από τις σχολές μαγειρικής δεν αποφοιτούν σεφ, αλλά μάγειρες, αφού το δεύτερο θέλει πολύ κόπο. Παράλληλα μίλησε για τα τέσσερα παιδιά του και ειδικότερα την Μαριάννα Πουλμέντη που γνώρισε το κοινό από τη συμμετοχή της στο MasterChef 4 και την πορεία της στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

Μετά από μια 11χρονη πορεία στις κουζίνες της Αμερικής, ο Νίκος Πουλμέντης νιώθει ευγνώμων που σε μια τόσο σκληρή χώρα, κατάφερε να αναγνωριστεί επιτέλους το ταλέντο του. Έφτασε μια ανάσα από το αστέρι Michelin κι εξήγησε πως για ένα ποτό που καθυστέρησε να φτάσει στο συγκεκριμένο τραπέζι που έκρινε τις επιδόσεις του εστιατορίου, το έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.