Header Ads

Header ADS

Τελική προεκλογική ομιλία για τη μεγάλη νίκη του Υποψηφίου Δημάρχου Ζαχαρία Σουρή

 


Κύθηρα, Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού και μπροστά σε μεγάλο πλήθος κόσμου που παλλόταν από ενθουσιασμό και βεβαιότητα για τη νίκη του Ζαχαρία Σουρή και του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος πραγματοποίησε την τελική προεκλογική ομιλία του.

Ο ομιλητής, αφού ευχαρίστησε το πλήθος για τη μαζική συμμετοχή του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του κ. Χαρχαλάκη, άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο άσκησε εννιά χρόνια την εξουσία στηλιτεύοντας την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε αυτά τα χρόνια ωραιοποιώντας κάθε τι που έκανε και αποκρύπτοντας από τους δημότες ό,τι δεν μπορούσε να ωραιοποιήσει για να παραπλανήσει τον λαό των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Στην ομιλία του στάθηκε στο δήθεν τσουνάμι των έργων εννιά ολόκληρων χρόνων επισημαίνοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή μετά από τα Μνημόνια που οι χρηματοδοτήσεις των έργων ήταν πανεύκολα διαθέσιμες, ο κ. Χαρχαλάκης κατόρθωσε να υλοποιήσει μόλις το ελάχιστο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εκτελείτο μόνο το 10% από αυτά που έγραφε κάθε χρόνο στον Προϋπολογισμό του Δήμου. Απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες ακροατήριο ρώτησε: Είναι άραγε αυτό επιτυχία για την οποία υπερηφανεύεται ο κ. Χαρχαλάκης;

Ο κ. Σουρής επίσης σημείωσε με έμφαση ότι ο κ. Χαρχαλάκης απέτυχε και στα δημόσια έργα και στο μείζον θέμα του άφθονου και ποιοτικού νερού και στην καθαριότητα και στην αποχέτευση. Πού τελικά πέτυχε ο κ. Χαρχαλάκης;

Ολοκληρώνοντας την κριτική του αναφέρθηκε στους κύριους τομείς του έργου που θα επιτελέσει εφόσον οι Κυθήριοι και οι Αντικυθήριοι τον εμπιστευθούν δίνοντάς του τη δυνατότητα να διοικήσει τα νησιά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεσμεύθηκε για ριζική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου καταργώντας το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του κ. Χαρχαλάκη. Υποσχέθηκε ανοιχτές σε όλους δημοκρατικές διαδικασίες. Καθιέρωση της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης-διαλόγου και της ακρόασης-αξιολόγησης της γνώμης των δημοτών για να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε θέματα που αφορούν στο μέλλον και στην πρόοδο των νησιών μας. Διακήρυξε την ακλόνητη θέση του για διαφάνεια παντού σε κάθε έργο και προμήθεια του Δήμου.

Αναφέρθηκε στην στήριξη που θα προσφέρει στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα, δηλαδή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την καθιέρωση ειδικού σήματος για τα τοπικά προϊόντα και την προώθησή τους στις αγορές πέρα από τα νησιά μας. Τόνισε εξάλλου την ανάγκη να τρέξει ταχύτατα η κατασκευή σφαγείου στα Κύθηρα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που θα γίνονται σύμφωνα με συγκεκριμένη προτεραιότητα για να ανταποκρίνονται στις αληθινές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Δεσμεύθηκε να δώσει άμεση προτεραιότητα στην εξασφάλιση άφθονου και καθαρού νερού σε όλους, στην δημιουργία πραγματικά σύγχρονου και ασφαλούς κεντρικού δρόμου, ενώ υπογράμμισε την πλήρη απραξία τα εννιά τελευταία χρόνια στον πολύ ευαίσθητο τομέα της αποχέτευσης. Τόνισε μάλιστα ότι η κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού στον Ποταμό θα τρέξει ταχύτατα και θα προκριθούν μικρές και οικονομικά βιώσιμες μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε όλους τους μεγάλους οικισμούς.

Ειδική αναφορά έκανε στον τομέα του Τουρισμού που είναι η «βαριά βιομηχανία» των Κυθήρων ιδιαίτερα τονίζοντας ότι ποιοτικός Τουρισμός χωρίς υποδομές δεν γίνεται. Γι' και δίνει τόσο μεγάλη σημασία στα έργα υποδομής.

Ο κ. Σουρής ολοκλήρωσε τη μεστή ομιλία του μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού καλώντας τους συντοπίτες μας να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και δηλώνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.