Header Ads

Header ADS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ



Δραστηριότητα Δημάρχου Κυθύρων

Συμμετείχα χθες στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου συζητήσαμε - μεταξύ άλλων - το ολοκληρωμένο Σχέδιο Νόμου Υποστήριξης Μικρών Δήμων, που η ΚΕΔΕ έχει προτείνει στην Κυβέρνηση.

Φυσικά, κυριάρχησε στη συνεδρίαση η τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία. Όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, στην παρούσα φάση, οι πληγέντες Δήμοι ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να διαχειριστούν την παραλαβή προμηθειών από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς τα πάντα είναι πλημμυρισμένα, δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία εφοδιαστική αλυσίδα προς τον κόσμο, δεν υπάρχει προσωπικό για την διαλογή των ειδών, τον έλεγχό τους κ.λπ.
Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η υποχώρηση των υδάτων (που γίνεται μόνο με φυσικό τρόπο), η διάνοιξη των οδών και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης. Οι πληγέντες Δήμοι, χρειάζονται μηχανήματα έργου και φορτηγά, αυτό προέχει αυτή τη στιγμή όπως με διαβεβαιώσαν οι συνάδελφοι.
Γι΄ αυτό, ο Δήμος μας, θα αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ, καθώς αν αρχίσουμε από τώρα/σήμερα να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, είναι εξαιρετικά πιθανό αυτά να μην φτάσουν καν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και σε φυσικές καταστροφές του παρελθόντος, όπου δεν υπήρξε κεντρική διαχείριση της συγκεντρωθείσας βοήθειας, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτής από πολλές περιοχές της Χώρας, να μην φτάσει στον προορισμό της.
Πριν λίγο, Δήμαρχος πληγείσας περιοχής μου είπε "θέλουμε μόνο μηχανήματα έργου και φορτηγά για τουλάχιστον 1 μήνα"!
Είναι συγκινητική η διάθεση φορέων και πολιτών να συνδράμουν σε είδη πρώτης ανάγκης, όμως, αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα ώστε να έχει αποτέλεσμα και συνεπώς θα αναμένουμε τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες.
Όπως πριν λίγο με διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η ΚΕΔΕ μεριμνά ήδη για την κάλυψη των αιτημάτων των πληγέντων Δήμων σε μηχανήματα έργου και τεχνικό προσωπικό, ώστε να αποκατασταθούν οι βασικές οδοί, η αγροτική οδοποιία, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση των πληγεισών περιοχών, διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο.
Για ο,τιδήποτε άλλο απαιτηθεί θα υπάρξει ΚΕΝΤΡΙΚΗ διαδικασία μέσω της ΚΕΔΕ και σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.
Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.