Header Ads

Header ADS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Νικολινάκο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Νικολινάκο

Προοδευτικά, θα αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε ανά τομέα, τις προγραμματικές μας θέσεις για τη νέα διοίκηση που οραματιζόμαστε, για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται και που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Θέμα 1ο) Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΑΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Πρώτο μας μέλημα θα είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, για την καταχώρηση και τη διαχείριση τυχόν βλαβών και διάφορων καθημερινών συμβάντων στο Δήμο μας.
Η πλατφόρμα αυτή εξάλλου, θα εξασφαλίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των δημοτών, της διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου.
Στόχος αυτού του ψηφιακού εργαλείου, είναι η άμεση ενημέρωση του Δήμου για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα , ή βλάβη προκύπτει και η όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση τους.
Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, με άσκοπες επισκέψεις, τηλεφωνήματα και παρακάλια για τα αυτονόητα και στο τέλος, να νιώθει και υποχρεωμένος επιπλέον, αν αποκατασταθεί μια βλάβη στη γειτονιά του, πράγμα που είναι πάνω από όλα, υποχρέωση του Δήμου.
Επίσης, επειδή η πλατφόρμα αυτή θα είναι ανοιχτή για τον καθένα και επειδή σε κάθε αίτημα θα υπάρχει καταγεγραμμένη η διαδικασία από τη στιγμή που κατατέθηκε, μέχρι τη στιγμή που λύθηκε το πρόβλημα, θα είναι αυτός και ένας τρόπος για την καθημερινή αξιολόγηση από όλους, για τις υπηρεσίες του Δήμου και τη διοίκηση.
Για όσους και όσες από τους συμπολίτες μας, δεν έχουν αρκετή εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, θα δημιουργήσουμε ένα τετραψήφιο νούμερο (μια γραμμή υποστήριξης του δημότη) το οποίο θα μπορεί να πάρει ο καθένας, για να αναφέρει το πρόβλημα της καθημερινότητας που τον απασχολεί.
Παράλληλα με αυτή την καινοτομία σαν νέα δημοτική αρχή, θα δημιουργήσουμε και μια άλλη πλατφόρμα, στην οποία για διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και πριν ληφθούν από τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο οι οριστικές αποφάσεις, θα υπάρχει εκεί η δυνατότητα διαβούλευσης και ανοιχτού διαλόγου, όπου ο κάθε ένας πολίτης ή φορέας του τόπου, θα μπορεί να καταγράφει τις απόψεις του και να προτείνει τις λύσεις που εκείνος πιστεύει, ώστε να ληφθούν όλα αυτά υπόψη πριν τις οριστικές αποφάσεις.
Τέλος, ΔΕΥΜΕΥΟΜΑΣΤΕ πως η βασική αρχή της νέας διοίκησης που θα εφαρμόσουμε θα είναι ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, με τους πολίτες και τους φορείς, από τη μία άκρη του Δήμου μας ως την άλλη και φυσικά η λογοδοσία για τα πεπραγμένα μας.
Μια νέα ημέρα ξημερώνει, με τους δημότες πρωταγωνιστές και τη δημοτική αρχή στο πλευρό τους, τόσο στα θέματα της καθημερινότητας, όσο και στα μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.